Lligar ‘online’

Les dates estrella de Tinder a Barcelona: el ‘Pride’ triomfa i Gràcia guanya la Mercè

Les dates estrella de Tinder a Barcelona: el ‘Pride’ triomfa i Gràcia guanya la Mercè

JORDI OTIX

5
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les xarxes socials i aplicacions de cites ja són un mètode més que consolidat per lligar i conèixer gent arreu del món. En el cas de Barcelona, la ciutat exerceix de punt de trobada de solters i divorciats locals, però també de veïns de l’àrea metropolitana que es desplacen per tenir les seves cites; a aquests cal sumar els innombrables turistes i els ‘expats’ que s’han instal·lat per viure el seu «segon Erasmus». Tot això es tradueix en una quantitat ingent de perfils presents en ‘apps’ com Tinder

Sens dubte, aquí difícilment se li esgoten a un els candidats per fer ‘swipe’ en el catàleg de solters i solteres (o no) que ofereix aquest tipus d’aplicació. Igualment, i tot i que aquest «mercat de l’amor» estigui en marxa tot l’any, hi ha moments clau en què Tinder està en plena ebullició, i que coincideixen amb festivitats i esdeveniments destacats a la capital catalana. Si bé l’‘app’ estrella per lligar no facilita xifres absolutes sobre el nombre d’usuaris a la localitat, EL PERIÓDICO ha tingut accés en exclusiva a indicadors dels moments estrella del seu ús a Barcelona aquest últim any

¿Quan es lliga més: a les festes de Gràcia o per la Mercè? ¿Sant Jordi o Sant Valentí? Ho desglossem a continuació amb el ‘top 11’ de dates destacades per lligar ‘online’ a la capital catalana.

‘Top 11’ de dates per lligar a Tinder Barcelona

Segons dades proporcionades per Tinder en exclusiva a aquest diari, el moment estrella de l’any per lligar a Barcelona aquest últim any ha sigut el 15 de juliol; és a dir, el dia principal de la celebració del Pride en aquesta ciutat. Llavors va tenir lloc la festiva manifestació de l’Orgull i diversos concerts com el de Rosa López, Eleni Foureira i Paulina Rubio. Aquest esdeveniment es col·loca en la primera posició regional de mencions de perfils a Tinder. 

Si bé la primera posició ha sigut per a una data estiuenca, per a la segona i la tercera ens traslladem al fred hivern. Existeix la broma que, quan comença a refrescar, és moment de buscar el «nòvio o nòvia d’hivern». Fosqueja abans i vols algú amb qui arrupir-te sota una manta o amb qui sortir a veure els llums nadalencs i fer xocolata desfeta. Sigui o no aquest el motiu, en el segon i tercer lloc hi ha el dia de Reis i les vacances de Nadal en la llista de dates clau de Tinder. Solter barceloní: estigues pendent quan passis pel mercat ambulant nadalenc de la Catedral i mira endavant quan caminis sota les papallones del passeig de Gràcia: pots tenir la teva futura cita al teu davant.

La quarta posició és per a l’11 de setembre, la Diada de Catalunya. Les dades regionals aportades per Tinder a EL PERIÓDICO revelen que aquest dia festiu és un bon moment per connectar-se i xafardejar. L’estiu i la sensació de llibertat que desprèn ja marxen, però encara fa el suficient bon temps per asseure’s en algun ‘rooftop’ amb vista a algun monument per prendre una copa i conèixer-se. 

Sant Jordi vs. Sant Valentí

El cinquè lloc és per al Sant Jordi. Ja ho sabíem, però Tinder ho corrobora: aquí Sant Jordi guanya amb diferència Sant Valentí. Amb moltes més mencions (espòiler: el 14 de febrer està quatre posicions més avall), el 23 d’abril i el seu singular ambient de llibres i roses és un gran moment per conèixer algú especial a Barcelona. 

Seguidament, en sisè lloc, tenim la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny. A la capital catalana aquest esdeveniment es caracteritza, com en altres llocs, per les fogueres, els petards, les actuacions musicals, la coca (de pastisseria) i, no ho oblidem, el ‘macrobotellon’ a la platja. Tenint en compte que la majoria d’usuaris de Tinder són joves de 18 a 25 anys, potser la sorra és l’escenari de trobada de molts d’ells en la nit més curta de l’any.

El setè lloc regional és per a l’1 de gener. Any nou, parella nova. Fonts de Tinder han explicat a aquest diari que aquest dia, que el 2023 ha caigut en diumenge, l’han batejat com a ‘Dating Sunday’ (‘Diumenge de cites’), perquè és el dia en què a escala global es registren més ‘swipes’ (el gest de lliscar que cal fer per veure el catàleg de perfils de l’‘app’). En el cas de la capital catalana, aquest dia també té especial rellevància.

En la vuitena posició hi ha la Setmana Santa; període en què Barcelona torna a rebre una notable onada de visitants, i els locals compten amb alguns dies lliures al ser festius Dijous i Divendres Sant i Dilluns de Pasqua. ¿Pot ser la benedicció dels palmons o menjar la mona un pla per a una cita? Ningú va dir el contrari.

Notícies relacionades

El ‘top 9’ és per al Sant Valentí. Tot i que els barcelonins són més de Sant Jordi, com hem vist prèviament, el 14 de febrer també és dia en què els usuaris de Tinder de la zona es posen les piles per conèixer algú interessant.

Gràcia supera la Mercè

La llista d’aquest ‘top 11’ dates clau de Tinder a Barcelona la tanquen les dues grans festes majors de la ciutat: les festes de Gràcia i la Mercè. La primera, coneguda pels seus vistosos carrers engalanats, mor d’èxit per la massificació. La segona, la festa major de tota la ciutat, atrau el públic jove pels multitudinaris concerts amb artistes coneguts. Entre aquestes dues, el desè lloc és per a la festa de barri i l’onzè, per a la patrona de Barcelona; un reflex de fins a quin punt està arribant la popularitat de la festa major de Gràcia, que ha anat en augment en els últims anys per a desesperació dels veïns, que ja busquen fórmules perquè vagi a menys