Simulacre d’atemptat terrorista a Barcelona: així serà el desplegament d’aquesta nit

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

L’auge de l’amenaça terrorista a Europa manté en alerta els cossos de seguretat i les autoritats de tot el país. Una situació que ja va obligar la setmana passada el Ministeri de l’Interior a decretar mesures complementàriesde seguretat per al nivell 4d’alerta antiterrorista, en el qual es troba Espanya des del 2015.

Aquest cap de setmana, lafalsa amenaça d’atemptat terrorista a Razzmataz la matinada de dissabte, 21, a diumenge, 22, ha intensificat la por entre la població catalana i els Mossos es preparen ara per fer el simulacre d’atemptat terrorista «més complex i de més magnitud» que s’ha fet mai, en paraules d’Eduard Sellent, comissari en cap dels Mossos d’Esquadra.

A la 70a reunió del Gabinet Antiterrorista, celebrada al Complex Central del Mossos de Sabadell (Vallès Occidental, Barcelona) divendres, Sellent i el conseller d’Interior, Josep Ignasi Elena, han abordat la seguretat i han recordat que els Mossos estan preparats per «prevenir i actuar arribat el cas», declara Elena. Per a això, accions com aquest simulacre previst ajuden a avaluar i entrenar els cossos per a possibles situacions de futur.

Tot el que has de saber del simulacre

El simulacre tindrà lloc dijous, 26 d’octubre, a l’estació de Sants entre les 23 i les 4 hores, és a dir, la nit del 26 al 27. Concretament, la simulació posarà a prova les pràctiques dels mitjans tecnològics i els procediments policials. Aquesta operació ja s’havia organitzat a principis d’any i no té relació directa amb la situació actual del conflicte d’Israel i els palestins.

En algun moment entre aquelles cinc hores sonarà l’alarma d’evacuació i totes les persones hauran d’abandonar el recinte, tant el vestíbul com les andanes. En aquell instant, Protecció Civil mobilitzarà tots els serveis d’emergència: SEMMossos d’Esquadra i Bombers.

Notícies relacionades

Segons el comissari en cap dels Mossos, aquesta operació tindrà quatre nivells de complexitat: la seguretat ciutadana, l’ordre públic, les unitats especials d’intervenció i el tancament territorial. Al carrer, fora de l’estació, es desplaçaran també ambulàncies, vehicles policials i d’emergència.

Elena va insistir després de la trobada que Catalunya segueix en nivell 4 d’alerta antiterrorista, una cosa que, de moment, no s’espera que canviï. No obstant, va remarcar l’esforç que s’està fent per reforçar els punts d’interès o estratègics–com ara sinagogues–, així com augmentar els controls i les identificacions preventives.