Amb 48 hores d’antelació

El Barça es compromet a avisar els veïns quan avanci les obres del Camp Nou a les 7.00 hores

VÍDEO | El soroll de les obres del Camp Nou desperta els veïns de l’estadi del Barça a trenc d’albaEl soroll de les obres del Camp Nou desperta els veïns de l’estadi del Barça a trenc d’alba

SANCIONS | Barcelona multa el Barça per obres al Camp Nou fora de l’horari legalBarcelona multa el Barça per obres al Camp Nou fora de l’horari legal

COMPROMÍS | Collboni, sobre el soroll de les obres del Camp Nou: «Faré complir les ordenances»Collboni, sobre el soroll de les obres del Camp Nou: «Faré complir les ordenances»

El Barça es compromet a avisar els veïns quan avanci les obres del Camp Nou a les 7.00 hores

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de les queixes per soroll i els dos expedients sancionadors que l’Ajuntament de Barcelona va obrir per obres fora d’horari, el Barça procura ara corregir-se per mitigar el malestar que la remodelació del Camp Nou va causar l’estiu passat. El terrabastall de maquinària a trenc d’alba i, en algun cas, també de matinada va mortificar part del veïnat que envolta l’estadi semienderrocat. La junta de Joan Laporta ha recollit el guant de les reclamacions del consistori i de les associacions de veïns, que han exigit a l’entitat que informi per endavant de les eventualitats de la reconstrucció que puguin tornar a alterar el descans veïnal. 

El club s’ha compromès a avisar amb 48 hores d’antelació d’uns treballs de fonamentació programats per a quatre dies al llarg d’aquest mes, que imposaran que les tasques es reprenguin a les set del matí i s’allarguin més de l’habitual. Quan s’emprenguin, el tragí al Camp Nou s’avançarà una hora abans de les vuit del matí, l’horari que un decret municipal fixa d’inici per a tota obra a Barcelona. En aquells quatre dies, la jornada es prolongarà fins a les deu de la nit, dues hores per sobre del límit habitual en què ha de cessar l’ús de maquinària en la reforma del recinte esportiu.  

El Barça preveu que l’horari de treball s’ampliï un dia d’aquesta setmana, encara per anunciar. Tornarà a passar una vegada més la setmana que ve, una altra d’aquí a dues i una última en la primera setmana de novembre. 

Cada una de les quatre jornades coincidirà amb l’arribada d’una grua diferent i de grans dimensions al Camp Nou. Seran sis de mida «gegant», diu el Barça; dues més ja han desembarcat a l’estadi. «Faran treballs de fonamentació per construir l’Spotify Camp Nou. Per una qüestió de refrescament del formigó, s’ha de concentrar en un mateix dia», expliquen en el club, que remarca que l’horari es dilata per un assumpte estrictament «tècnic»: «El formigó s’ha d’anar refrescant més o menys cada hora, durant un període determinat. S’ha de fer en un sol dia».   

Permisos i resignació

El Barça va garantir que comunicaria per endavant les variacions en els horaris de les obres en una reunió la setmana passada amb representants veïnals i del districte de les Corts. Membres de l’entitat van assistir a la primera sessió de la taula de treball que l’ajuntament i les associacions de veïns han format després de les molèsties per soroll i pols en la remodelació de l’estadi en els últims mesos.

El club afegeix que compta amb els permisos del consistori per a les tasques de fonamentació. «Els veïns n’estan informats i és la dinàmica a seguir», postil·la.

Els residents consultats asseguren que ha remès el fragor de vehicles i màquines que els va desvetllar aquest estiu. Si bé reben de bon grat que se’ls previngui amb un marge de dos dies de possibles inconvenients, també expressen resignació

Notícies relacionades

«Són molts camions els que entraran i sortiran, ¿però què hi podem fer? Ara, almenys, ja no fa la calor de l’estiu, no estem amb les finestres obertes ni hi ha soroll com fins ara a la nit», destaca una veïna. «Crec que anirà una mica millor. Fins ara, no es podia viure», rebla. «En una obra d’aquesta envergadura, no podem dir res. El Barça és un gegant i nosaltres, formiguetes» ,observa una altra habitant de la zona. 

La taula tècnica de l’ajuntament i els veïns es reunirà a principis de cada mes. Més esporàdiques són les reunions de seguiment de l’Espai Barça, convocada per a aquest dimarts. Allà tornaran a congregar-se el club, el districte i els veïns.