16 senyals

Semàfors de Mortadel·lo i Filemó: aquests són els llocs de Barcelona on s’ubicaran

Semàfors de Mortadel·lo i Filemó: aquests són els llocs de Barcelona on s’ubicaran

@maestroconganas

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Barcelona ha tret a concurs aquesta setmana el contracte per al subministrament i instal·lació de 16 unitats de semàfor per a vianants amb les figures de Mortadel·lo i Filemó per 14.080 euros abans d’impostos, segons apareix al portal de contractació municipal.

El disseny, que facilitarà l’ajuntament, preveu que en l’òptica verda hi hagi la figura de Mortadel·lo i, en la vermella, la de Filemó.

Aquests semàfors en homenatge al finat dibuixant Francisco Ibáñez, creador d’aquesta parella de personatges, estaran a l’encreuament de la Gran Via de les Glòries Catalanes amb el carrer de Bac de Roda; al barri de Provençals, on va viure l’artista; la ronda de Sant Pere amb el passeig de Gràcia i en un dels xamfrans del mercat de Sant Antoni, segons ha avançat Catalunya Informació. La iniciativa està impulsada pel professor navarrès Francisco J. Ibáñez.

Medalla d’Or per a Ibáñez

Aquest dimecres 4 d’octubre, a la tarda, l’alcalde Jaume Collboni entregarà a la família la Medalla d’Or al Mèrit Cultural que va ser concedida al dibuixant Francisco Ibáñez a títol pòstum pel plenari municipal en un acte d’homenatge a la biblioteca Gabriel García Márquez.

Notícies relacionades

Segons ha informat el consistori, l’acte comptarà amb l’assistència de la seva viuda, Remedios Solera Sánchez, la seva filla, Núria Ibáñez Solera, així com altres familiars.

L’acte el conduirà l’actor Carlos Areces, que també moderarà les intervencions del divulgador de còmics Toni Guiral, el dibuixant José Luis Martín i la directora literària de Bruguera i de B de Blok, Isabel Sbert, que glossaran la persona, l’obra i el llegat de l’homenatjat.

Temes:

Barcelona