Trobada internacional

Collboni participa en una conferència d’alcaldes europeus a Florència

Collboni participa en una conferència d’alcaldes europeus a Florència

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, participarà, aquest dissabte, a Florència (Itàlia), en la conferència European Cities and Global Challenges, una trobada que reunirà una quinzena d’alcaldes i alcaldesses per debatre sobre el paper que tenen les ciutats a l’hora d’afrontar els desafiaments socials, ambientals i de regeneració urbana, així com per fer front comú davant l’avenç del populisme i el nacionalisme, han informat fonts municipals.

L’alcalde Collboni, que viatja acompanyat del comissionat de relacions internacionals i promoció de ciutat, Pau Solanilla, ha sigut convidat per l’alcalde de Florència, Dario Nardella. En aquesta trobada, que busca fomentar el diàleg i la cooperació entre alcaldes i alcaldesses de ciutats europees, Collboni coincidirà de nou amb l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, que copresideix l’esdeveniment i amb la qual Collboni ja va coincidir el juliol passat a la capital francesa, on es van comprometre a reforçar l’aliança BCN-París en la lluita contra les desigualtats i el canvi climàtic.

Així mateix, l’alcalde de Barcelona participa en la taula rodona d’alcaldes que porta el títol ‘Ciutats europees democràtiques davant el populisme i el nacionalisme’, en la qual debatrà amb Gergely Karácsony, alcalde de Budapest; Vitali Klitxkó, alcalde de Kíiv (en línia); Michaël Delafosse, alcalde de Montpeller, i Erion Veliaj, alcalde de Tirana. Un debat que estarà precedit per les intervencions de l’amfitrió, Dario Nardella; l’alcaldessa Anne Hidalgo, i Ekrem Imamoglu, alcalde d’Istanbul. A més, al finalitzar la taula, es reunirà amb l’alcalde de Bolonya, Matteo Lepore, ciutat amb la qual Barcelona manté una estreta relació bilateral.

Notícies relacionades

Els altres dos temes de debat que s’abordaran durant la conferència European Cities and Global Challenges giren entorn de l’Estat del benestar i polítiques socials, i la transició ambiental i energètica que les ciutats han d’abordar necessàriament i com es garanteix el finançament directe per part dels municipis.

En la trobada també està previst que hi participin els alcaldes i alcaldesses d’altres ciutats europees com Amsterdam, Reykjavík, Roma, Nàpols o Zagreb.