Després de les queixes

Barcelona exigirà al Barça que avisi amb temps els veïns de possibles molèsties per les obres del Camp Nou

INCOMPLIMENT HORARI | Les obres desperten els veïns de l’estadi abans de les vuit del matíLes obres desperten els veïns de l’estadi abans de les vuit del matí

MULTA | Barcelona multa el Barça per obres al Camp Nou fora de l’horari legalBarcelona multa el Barça per obres al Camp Nou fora de l’horari legal

COMPROMÍS | Collboni, sobre el soroll de les obres del Camp Nou: «Faré complir les ordenances»Collboni, sobre el soroll de les obres del Camp Nou: «Faré complir les ordenances»

Barcelona exigirà al Barça que avisi amb temps els veïns de possibles molèsties per les obres del Camp Nou

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les molèsties per soroll a horaris intempestius que els veïns de l’entorn del Camp Nou denuncien han obligat l’Ajuntament de Barcelona a moure fitxa. Després de cursar dues sancions al Barça per treballs fora de l’horari autoritzat en la reconstrucció de l’estadi, el consistori ha acordat aquest dimarts amb les associacions veïnals que reclamarà al club que informi amb temps de qualsevol eventualitat en les obres que pugui alterar el descans veïnal, com ha passat en les últimes setmanes.  

El regidor del districte de les Corts, David Escudé, ha conversat aquesta tarda amb representants de les entitats que representen els veïns residents als voltants del coliseu blaugrana, enderrocat en bona mesura durant l’estiu passat per refer-se d’aquí al 2026. L’ajuntament ha informat que, després d’escoltar les peticions i queixes dels habitants per soroll a deshores i excés de pols, s’ha compromès a formar una taula de treball, que es reunirà a principis de cada mes. Estarà integrada per representants del consistori i els col·lectius veïnals.  

El districte de les Corts ha explicat que la taula «demanarà al Barça que informi amb temps de les possibles afectacions que puguin causar les obres previstes». Remarca que es pretén així «minimitzar el seu impacte en la vida quotidiana del veïnat». Les mateixes fonts han afegit que la primera sessió es convocarà «ben aviat».

Fonts veïnals presents en la trobada s’han mostrat satisfetes a la sortida. L’Associació de Veïns del Camp Nou ha assenyalat que preveu que la primera reunió serà aquest mes d’octubre. En qualsevol cas, ha recordat als seus associats que la convivència va per a llarg i serà «complexa». Ha afegit que, a més de membres del districte de les Corts, esperen que «algú del departament tècnic del Barça» acudeixi a les sessions mensuals «per saber com van avançant les obres».

Els veïns volen claredat per saber què es trobaran. En les últimes setmanes, el terrabastall causat pel desplaçament de maquinària, camions i el moviment de terra ha despertat els veïns abans de les vuit del matí, l’hora més prematura a la qual es tolera que qualsevol obra comenci a Barcelona, segons un decret de l’ajuntament. Fins i tot alguns residents van registrar com una excavadora es desplaçava fent soroll passada la una de la matinada a mitjans de mes.

Notícies relacionades

L’ajuntament ha tramitat dues multes, cada una de 300 euros, per incompliment dels horaris reglats. Com va avançar EL PERIÓDICO, una inspecció del consistori va descobrir treballs no autoritzats al recinte entre la mitjanit i la una de la matinada el 15 de setembre. També es van detectar obres fora de les hores permeses a l’agost. Alguns veïns asseguren que les molèsties s’han mitigat i no s’han repetit en els últims dies.

Ningú de la directiva de Joan Laporta ha estat present en la cimera d’aquest dimarts. El club s’ha compromès a obrir una ronda de contactes amb associacions de veïns dels voltants de l’estadi «per resoldre qualsevol incidència». Sí que s’espera que el Barça intervingui en la comissió de seguiment de les obres del Camp Nou programada per a l’octubre, a la qual també assistiran membres de l’ajuntament i de col·lectius veïnals.