Festa major

Collboni es desmarca de Colau al recuperar la tradició d’assistir a la missa de la Mercè

L’alcalde acudeix a l’eucaristia que la seva antecessora va evitar i rep l’agraïment de l’arquebisbe Omella

La Mercè 2023: últimes notícies de les festes de Barcelona, en directe

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha recuperat la tradició que el màxim responsable de l’Ajuntament acudeixi a la missa de la Mercè. El dirigent socialista ha assistit aquest matí a l’eucaristia oficiada per l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, diferenciant-se així de la seva antecessora, Ada Colau, que va evitar l’acte religiós durant els seus vuit anys de mandat, com a mostra de laïcisme. Omella ha manifestat el seu agraïment pel gest a l’alcalde i els altres regidors.

Notícies relacionades

Aquest diumenge, dia de la patrona de Barcelona, tots els grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona han estat representats a la basílica de la Mercè, a excepció de Barcelona en Comú. Un portaveu de la formació ha recordat que els comuns mai han acudit a la missa, que precedeix la desfilada posterior en què les autoritats es desplacen des del temple a l’Ajuntament. Els comuns sí que participen en la comitiva.

Bona part de l’equip de govern

A l’eucaristia, hi ha acudit bona part del govern de Collboni, inclosos els tinents d’alcaldia Laia Bonet, Jordi Valls, Eugènia Gay i Albert Batlle. Xavier Trias ha encapçalat l’àmplia delegació de Junts; Ernest Maragall ha acudit en representació d’ERC. Els dos regidors de Vox també hi han assistit. Pel PP ho han fet els regidors Àngels Esteller i Juan Milán, que han excusat el líder municipal dels populars, Daniel Sirera, que s’ha desplaçat a Madrid per participar en la manifestació del PP contra l’eventual negociació d’una amnistia dels independentistes encausats pel procés.