Mobilitat

L’L4 del metro de Barcelona recupera aquest dissabte la normalitat després de dos mesos d’obres

L’L4 del metro de Barcelona recupera aquest dissabte la normalitat després de dos mesos d’obres

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La línia 4 (groga) del metro de Barcelona recuperarà aquest dissabte 26 d’agost la normalitat del servei, després de dos mesos d’obres de renovació de la via en el tram entre les estacions de Girona i Jaume I.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat aquest dijous que dissabte a les cinc de la matinada començarà el servei en l’L4 de metro amb normalitat, sense els talls que afectaven el tram entre Girona i Jaume I, i que obligaven a fer servir alguns dels itineraris alternatius proposats durant les obres d’aquest estiu.

L’obra ha requerit una inversió de 16,4 milions d’euros, finançats per la Generalitat i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), i s’ha executat en dues fases des del 26 de juny.

La primera fase va deixar sense servei el tram entre Ciutadella i Vila Olímpica i Girona, i es va executar entre el 26 de juny i el 31 de juliol. El dia 1 d’agost, va començar una segona fase que, en aquest cas, va reduir l’afectació i que va deixar sense servei el tram comprès entre Jaume I i Girona.

TMB ha destacat que els treballs acabaran «amb rigorós compliment del calendari previst» i que «serviran per millorar l’eficàcia de la línia, i el confort i la qualitat del viatge per a l’usuari».

Notícies relacionades

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha afirmat que aquesta era «una obra necessària, en aquesta línia de la xarxa de metro, per les conseqüències positives que aportarà, com la millora en el confort i la qualitat del viatge i la reducció vibratòria».

Bonet també ha assegurat que «dins de les molèsties que suposa qualsevol afectació al servei, els serveis alternatius han funcionat bé i, tot i que s’havien triat les dates buscant la mínima afectació possible de la ciutadania, és d’agrair l’esforç portat a terme per les persones usuàries per adaptar-se als talls».