Millor decoració

Sagunt guanya el concurs de carrers engalanats de les Festes de Sants 2023

GUÍA | Les festes de Sants 2023 de Barcelona: concerts i activitats gratisLes festes de Sants 2023 de Barcelona: concerts i activitats gratis

MAPA | Carrers adornats a les Festes de Sants 2023 a BarcelonaCarrers adornats a les Festes de Sants 2023 a Barcelona

PREGÓ | Càrrega contra el tanatori, l’especulació i la massificació turísticaCàrrega contra el tanatori, l’especulació i la massificació turística

3
Es llegeix en minuts

El carrer Segunt s’ha proclamat guanyador del concurs de carrers engalanats de les Festes de Sants d’aquest any 2023. La temàtica per la qual han optat són els desitjos i l’origami japonès i també han obtingut el premi a la decoració més original.

La segona posició d’aquest any va per al carrer Pepin que també ha obtingut un reconeixement especial per al millor sostre. La temàtica del carrer consisteix en el barri de Sants inundat a causa del canvi climàtic. La presència de plàstics també és fonamental en la representació, fent una crítica als plàstics que acaben a l’oceà.

Tancant el podi se situa el carrer Alcolea de Baix amb recorregut per la història a través d’un eix de llum que transporta els seus visitants per les etapes històriques més distingides. Amb decoracions i picades d’ullet a cada època ens guia fins al que han interpretat els seus veïns i veïnes com el futur.

Un carrer que també cal destacar és Vallespir de Dalt, guanyador del premi al detall artístic per la seva reixa a la portalada d’entrada.

Aquest any alguns dels carrers participants han aprofitat l’ornamentació per reivindicar qüestions socials i ecològiques. Temàtiques de protesta pels efectes del canvi climàtic (carrer Papin) i els perjudicis dels residus de plàstic al mar (carrer Valladolid) han sigut escollits per part dels veïns per conscienciar sobre la petjada ecològica que deixa l’ésser humà actual.

Rànquing dels carrers engalanats

1 – Sagunt

Al carrer de Sagunt et podràs endinsar en el món dels desitjos i l’origami japonès. Amb un enorme cap a l’entrada del carrer representen la reflexió personal i els laterals del carrer estan atapeïts d’anhels que els veïns i veïnes han exposat.

2 – Papin

¡Sants s’ha inundat! El carrer Papin reivindica l’acció contra el canvi climàtic amb una representació de sota del mar amb elements submergits i envoltats de peixos, com les identificatives torres del parc de l’Espanya Industrial.

3 – Alcolea de Baix

La comissió d’Alcolea de Baix fa un recorregut per la història a través d’un eix cronològic de llum. Caminant pel carrer es podran contemplar diferents fets i etapes històriques representats amb elements distintius de l’època. L’eix acaba amb una portalada que et transporta al que els implicats consideren com el futur que ens espera.

4 – Alcolea de Dalt

El Rock And Roll s’apodera del carrer Alcolea de Dalt al ritme de Queen, ACDC i els Rolling Stones. L’escenari de l’Estadi de Wembley, on nombrosos d’artistes han commocionat milions d’espectadors, està representat a la portalada.

5 – Finlàndia

Els monstres del món del revés característics de Hawkings (Indiana) s’han escapat fins al carrer Finlàndia. La sèrie de ciència-ficció ‘Stranger Things’ basada en els 80 traspassa la pantalla amb tots els seus personatges, inclòs el Demogorgon.

6 – Vallespir de Dalt

Per als més llaminers el carrer de Vallespir serà el vostre paradís. ‘Charlie i la Fàbrica de Xocolata’ és la pel·lícula que ha inspirat l’ornamentació d’aquest carrer, amb elements com xocolatines, llaminadures, gelats i fins i tot una góndola.

7 – Valladolid

Aquest és un dels carrers amb temàtica de fons marí, tot i que Valladolid té la primera balena de Sants d’aquesta edició. Els bancs de meduses, pops i altres espècies també es podran observar durant el recorregut del carrer. El plàstic continua sent l’antagonista a diversos carrers de Sants.

8 – Plaça de la Farga i carrer de Rossend Arús

Si passes per la plaça de la Farga i el carrer Rossend Arús no et preocupis si ho veus tot al teu voltant pixelat, acabes d’entrar al món del conegudíssim videojoc Minecraft. Per accedir al carrer s’ha de passar per un túnel sota les muntanyes i tot el voltant es tornarà quadriculat.

9 – Guadiana

Astronomia i Antiga Grècia al carrer Guadiana. Fes un tomb entre estrelles, temples i la imponent estàtua de Zeus. Una decoració que et transporta fins a un dels imperis més grans de l’antiguitat en la seva època de més esplendor.

10 – Vallespir de Baix

Abracadabra amb Gabi Pareras a Vallespir de Baix. El carrer rendeix homenatge al mag de Sants Gabi Pareras amb els elements més relacionats amb la màgia: daus, gots i cartes.

11 – Robrenyo

Sense sortir del mar es pot passar pel carrer Robrenyo, que ha seleccionat un entorn marí per a aquesta edició. Si visites el carrer durant les dates de les Festes de Sants podràs passar per la boca d’un tauró, caminar al costat de meduses, tortugues i fins i tot una estrella de mar gegant.

Notícies relacionades

12 – Galileu

Viu l’experiència més andalusa al pati andalús del carrer Galileu, on pots trobar flors i elements típics de la comunitat autònoma fets de cartró i ampolles de plàstic.