Calendari

¿Quan són les Festes de Sants 2023 a Barcelona?: Dates

Tot a punt per a les festes de Sants

Tot a punt per a les festes de Sants

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les Festes de Sants 2023 són a la cantonada i, amb la normalitat després de la pandèmia, els veïns es preparen per celebrar l’orgull de barri amb magnificència. Aquesta festa major, juntament amb la de Gràcia, és una cita imprescindible a Barcelona cada agost.

Per sort o per fortuna, els turistes que omplen Barcelona a l’estiu abunden en la celebració de Gràcia i escassegen en la de Sants. Això no és sinònim que no tinguin públic les santsenques, al contrari: milers de barcelonins i catalans recorren durant aquestes dates el barri per disfrutar dels concerts i activitats que ofereix per a totes les edats.

Aquest any les Festes de Sants s’encavalquen amb les Festes de Gràcia durant els primers tres dies. La proximitat entre les dues dates i el fet que comparteixin tradicions com els respectius concursos de decoració de carrers i places provoca una sana rivalitat entre els dos barris barcelonins.

Notícies relacionades

Amb una durada de nou dies, els organitzadors donaran el tret de sortida a les festes de Sants el dissabte 19 d’agost amb un «passeig per la història de Sants» a les 11.00 h. A partir de les 19.00 h ja començaran les actuacions de cultura popular, amb gegants i castellers, l’esperat pregó a càrrec dels germans Fortuny de la Companyia Elèctrica Dharma iconcerts.

L’entrega de premis del concurs dels carrers engalanats està prevista per a dilluns. Fins al diumenge 27 hi haurà activitats i actuacions musicals organitzades per diverses entitats del barri, pels 12 carrers participants i per la colla castellera de Sants.