El conflicte continua

Veïns del Turó de la Rovira denuncien que la massificació turística «col·lapsa» els busos que pugen fins a la zona

3
Es llegeix en minuts

El veïnat del Turó de la Rovira denuncia que la massificació turística «col·lapsa» les línies de bus que pugen fins a la zona. Els veïns, molt grans, utilitzen les tres línies que arriben per tornar a casa seva mentre que els turistes els agafen per acostar-se a les bateries antiaèries.

David Mar, membre del Consell Veïnal del Turó de la Rovira, explica a l’ACN que pot ser un «infern» i reclama que hi hagi agents cívics que controlin l’afluència al transport. Montserrat Jiménez, veïna del carrer de Mühlberg de tota la vida, afirma que el bus 119, per exemple, és «un bus de barri, no turístic» i demana més freqüència de pas.

El col·lapse, diu, fa que hi hagi veïns que es quedin «penjats» a la parada o hagin d’anar dempeus malgrat tenir problemes de mobilitat. La Montserrat recorda que va costar «molt» que l’autobús arribés a dalt i reclama «solucions» per continuar fent ús del servei.

Segons explica aquesta veïna, les línies de bus que es veuen afectades són les que pugen fins a la zona: el 119, el V19 i el 24. El V19, que ve des de la Barceloneta, va ple: «Ocupen els seients habilitats per a la gent amb poca mobilitat», es queixa admetent que li fa «vergonya» veure en quines condicions ha de pujar la gent gran que va amb un carretó de comprar, per exemple.

Denuncia que el 119, que és petit perquè és una línia de bus de barri, només passa cada mitja hora i això fa que hi hagi veïns que es quedin «penjats» perquè no hi poden pujar de la gent que hi ha. «El que demanem és que hi trobin una solució. Em sembla molt bé que vingui el turisme, però primer som els veïns», remarca. Al seu torn, el David es queixa que alguns increpen els conductors o hi volen pujar tot i que no s’hi cap.

Tant ella com el David comparteixen, a més, la visió que el turisme que es troben a l’autobús genera, de vegades, situacions conflictives. «És un turisme una mica incívic, no pots parlar amb ells», diu la Montserrat. Per la seva banda, el David diu que han notat que és un turisme més «agressiu» i que quan se’ls demana respecte es «reboten». «Hem arribat a uns extrems insuportables», lamenta.

Continuen els ‘botellons’ i el soroll a les bateries

A part del col·lapse dels busos, els veïns també es queixen que els ‘botellons’, l’incivisme i el soroll continuen a les bateries del Turó de la Rovira malgrat la tanca instal·lada per l’ajuntament que impedeix l’accés a la zona a partir de les 19.30 hores. «Seguim igual», reconeix la Montserrat. Segons relata, tot i que dos agents es quedin dins per impedir que saltin la tanca els turistes s’asseuen just als marges de la tanca i fan el ‘botellon’. «Està tot degradat», denuncia. «Aquesta nit fins a les quatre de la matinada hem tingut enrenou a dalt, amb música i tot», afirma. També diu que tot i que truquen a la Guàrdia Urbana, no hi acudeix. «És un problema gran», conclou.

Notícies relacionades

David Mar demana que es «desturifiqui» la zona. «És una invasió constant, cada dia», comenta en relació amb el turisme, l’incivisme i els ‘botellons’. A més, denuncia que la Guàrdia Urbana no requisa llaunes ni ampolles als que fan els ‘botellons’.

També ho lamenta Joan Escayuela, veí que viu molt a prop dels búnquers. «Haurien de requisar-los la beguda i amb això aquest tipus de turista ja no vindria», afirma. Ell mateix també ha vist en diverses ocasions com els turistes o altres persones salten la tanca per accedir a les bateries de nit i fins i tot l’han despertat de matinada trucant al timbre per demanar-li un tirabuixó.