El síndic de Barcelona investiga la palmera caiguda al Raval: ja va demanar al febrer més prevenció
1
Es llegeix en minuts

La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha obert una actuació d’ofici per rebre informació de l’ajuntament sobre en quin nivell d’avaluació es trobava i quan es va fer l’última revisió de la palmera que va caure a la plaça Emili Vendrell i que va provocar la mort d’una jove de 20 anys.

Notícies relacionades

En un comunicat, ha recordat que ja va mostrar la seva preocupació per la gestió de l’arbratge de la ciutat en una resolució del febrer del 2023. És més, va plantejar a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins la conveniència d’«escurçar el període establert per fer la revisió de l’estat dels arbres de la ciutat, amb l’objectiu de prevenir qualsevol risc per a la ciutadania».

En la seva resposta, la Gerència de Medi Ambient i Serveis Urbans i l’Institut Municipal de Parcs i Jardins va detallar el funcionament del Pla de gestió de risc de l’arbratge, que estableix que tots els arbres i les palmeres de Barcelona es revisen cada dos anys, però que aquells arbres i palmeres que, per les seves dimensions, peculiaritat botànica, mesura o defecte tenen una diagnosi difícil d’executar, la seva revisió és de caràcter anual.