Aquest setembre

«Operació Candau»: Élite Taxi amenaça de bloquejar tots els accessos a Barcelona per la multa de Competència

«Operació Candau»: Élite Taxi amenaça de bloquejar tots els accessos a Barcelona per la multa de Competència
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Élite Taxi, l’associació majoritària entre els taxistes de Barcelona, ha anunciat aquest dimecres la represàlia que planeja per la multa rebuda de Competència, a més de recórrer la sanció pels cursos ordinaris. L’ha batejat com a operació Candau i consistirà a tallar totes les entrades a Barcelona per terra, mar i aire durant els dies punta de tornada de vacances, «del divendres 1 al dilluns 4, tots dos inclosos».

En un missatge difós per Twitter i a la premsa, ha avisat aquest dimecres que «convocarà el sector en l’operació tornada de setembre per bloquejar tots els accessos de Barcelona» arran de la multa que li ha imposat l’Autoritat Catalana de la Competència (Acco). Aquest dimarts, l’Acco, un organisme de la Generalitat, va informar que havia imposat una multa de 122.910 euros a Élite Taxi per fer «una recomanació col·lectiva de boicot» contra la plataforma Uber.

Després d’anunciar que recorrerà la sanció davant la justícia, aquesta organització de taxistes ha reclamat aquest dimecres el «cessament immediat» del president de l’Acco, Roger Loppacher, i de la directora general, Susanna Grau, als quals acusa de portar a terme un «atac feixista» amb el qual busquen «imposar la dictadura de les multinacionals al país on es defensen, a estones i per a alguns, les llibertats fonamentals i la llibertat d’expressió».

Notícies relacionades

Així mateix, ha reclamat que es posi en marxa al Parlament una comissió que investigui «l’entramat de tràfic d’influències, possible blanqueig de capitals, evasió fiscal, competència deslleial i altres possibles infraccions i delictes de les empreses de plataforma en el transport de passatgers a Catalunya».

Aquesta associació de taxistes, que censura «el silenci de tots els partits» davant l’«atac sense precedents» del qual és objecte, acompanya aquestes «exigències» de l’avís que instarà a «bloquejar tots els accessos de Barcelona», és a dir, «aeroport, port i artèries de la ciutat», coincidint amb l’«operació tornada de setembre».