Élite Taxi recorrerà la multa per boicotejar Uber: «És un atac a la democràcia»
1
Es llegeix en minuts

Élite Taxi, l’associació de taxistes majoritària a l’àrea metropolitana de Barcelona (AMB) i que ha sigut multada per boicotejar Uber, ha anunciat aquest dimarts que recorrerà davant la justícia. Amenaça amb mobilitzacions i considera que la sanció és «un atac a la democràcia per part de grans poders econòmics que instrumentalitzen les institucions».

L’Autoritat Catalana de la Competència (Acco) ha imposat una multa de 122.910 euros a Élite Taxi per fer «una recomanació col·lectiva de boicot» contra la plataforma Uber. En una nota de premsa, aquesta associació afirma que la sanció neix d’«una foto parcial tergiversada» que «només es pot interpretar com un qüestionament als drets fonamentals i una defensa dels interessos de les grans empreses en contra dels autònoms i la classe treballadora».

Les crítiques abocades a Uber, indica l’organització, s’emmarquen en un «context d’atac sense quarter al sector per part de grans multinacionals» que, a més, són capaces d’«influir amb portes giratòries, favors, i altres conductes», com demostraria la investigació periodística ‘Uber files’ publicada fa un any.

«Els carrers cremaran»

Élite Taxi, que qualifica l’Acco, organisme de la Generalitat, de «nou tribunal d’ordre públic», recorda com s’ha posicionat «públicament en contra de la repressió i penalització dels polítics i activistes catalans que van ser represaliats pels actes del setembre i l’octubre del 2017».

Notícies relacionades

Per això, veu «ultratjant» que ara l’Acco, presidida per Roger Loppacher, abans al capdavant de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), «reprimeixi a l’estil d’un tribunal franquista una petita associació d’autònoms i treballadors».

De fet, aquesta associació creu que la resolució de l’Acco «és un atac interessat contra les llibertats fonamentals» que pot ser resultat d’«actes de prevaricació i suborn». Élite Taxi, finalment, alerta davant «un cicle de mobilitzacions en el qual els carrers de Catalunya cremaran». «No permetrem que cap polític es posi de perfil davant aquest atac», indica.