El funicular de Vallvidrera torna a tancar a l’agost per obres

FGC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El funicular de Vallvidrera, que escala fins a la cresta de Collserola, tornarà a tancar aquest estiu a Barcelona. Com és habitual en els últims anys, la línia que uneix l’estació de ferrocarril de Peu del Funicular amb el nucli habitat de Vallvidrera paralitza el servei per via fèrria per tasques de manteniment entre el 7 i el 25 d’agost. La mateixa ruta es cobrirà amb autobusos entre les dates indicades.

Notícies relacionades

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha informat aquest dilluns que els passatgers «podran utilitzar un servei alternatiu per carretera amb el mateix horari que el servei habitual del funicular» mentre durin les obres. «Aquests treballs permeten optimitzar la qualitat i la fiabilitat del funicular, així com el confort de les persones que l’utilitzen diàriament», explica l’empresa pública. Els busos faran parada a les tres estacions del traçat, les de Peu del Funicular, Carretera de les Aigües i Vallvidrera Superior. Uns 4.000 viatgers agafen el funicular cada dia.

Les tasques tenen a veure amb la revisió anual a la qual se sotmet el transport que ascendeix per la part alta de Sarrià des del 1906. Els treballs inclouen la comprovació de l’estat dels components mecànics i de control de la sala de màquines, del traçat i els dos vehicles que recorren la ruta, informa FGC. A més, aquest any «se substituiran les bateries dels cotxes, de l’accionament i del sistema d’alimentació ininterrompuda», afegeix la companyia. També s’efectuaran millores en l’equip d’aire condicionat de l’interior dels vagons.