El consistori barceloní

Vox denuncia que Collboni i la resta de grups de l’ajuntament han pactat marginar-lo

Vox denuncia que Collboni i la resta de grups de l’ajuntament han pactat marginar-lo

Zowy Voeten

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El regidor de Vox a Barcelona Gonzalo de Oro Pulido ha comparegut aquest dimarts per denunciar que l’alcalde de Barcelona, el PSC i la resta de grups municipals s’han posat d’acord per marginar el seu grup, que compon juntament amb Liberto Senderos, i dificultar-li la seva tasca d’oposició.

De Oro Pulido ha qualificat d’«atropellament» l’actitud de la resta de grups, que, ha assegurat, han negociat aquests dies el cartipàs, les condicions de funcionament del consistori, a la seva esquena: «Pel que sembla, s’han reunit tots els grups menys Vox perquè Vox no pugui fer oposició».

Mentides «descarades» i només dos assessors

I no només això: afirma el regidor del grup d’extrema dreta que alguns regidors li han ocultat que hi havia converses al marge de Vox: «Hem parlat amb partits que pel que hem vist ens han mentit descaradament. Estaven fent tots una negociació en comú i ens han dit el contrari. Em sembla pueril».

Vox, ha denunciat el president del seu grup, només comptarà amb dos assessors, segons el repartiment pactat pels grups, quan el PP en tenia sis en l’anterior mandat, quan comptava també amb dos regidors: «És una presa de pèl».

«Es confirma la continuïtat de les polítiques d’Ada Colau i de les seves formes. Volem denunciar falta de transparència en la negociació», ha prosseguit De Oro Pulido.

Salutacions pels passadissos

Malgrat totes les seves queixes, el regidor ha afirmat que el tracte que rep el grup d’extrema dreta és pitjor al Parlament, i ha assegurat que no el molesta a nivell personal, però que considera que s’ha de respectar els 40.000 votants que va tenir en les municipals del 28 de maig.

De Oro ha explicat que aquests dies el seu grup –és a dir, ell o Senderos– s’ha reunit amb regidors del PSC, PP i Junts, i que tot i que va proposar fer-ho també a ERC i Barcelona en Comú no va obtenir resposta d’aquests dos grups. Malgrat això, ha precisat, també regidors republicans i Comuns els saluden pels passadissos, cosa, ha dit, que «s’agraeix».

Ni una comissió, ni una vicepresidència

«Sembla que no s’ha buscat una negociació, sinó una claudicació», ha lamentat el president del grup de Vox, que ha lamentat també que no hagin aconseguit res en el repartiment d’algunes responsabilitats: «Se’ns deixa sense presidències de districte, que es reparteixen entre els partits de la investidura i partits del cop d’estat», ha afirmat en al·lusió, respectivament, a Barcelona en Comú i el PP, que van votar Collboni, i Junts i ERC, formacions independentistes.

Quant a les quatre comissions municipals, ha afirmat: «Entenem no tenir la presidència de cap de les quatre comissions, però és que ni una vicepresidència».

Sirera i les subvencions

Notícies relacionades

Després de Vox ha comparegut el PP. El regidor Daniel Sirera ha explicat que el seu partit crearà un equip de professionals que analitzaran al detall com es van executar els pressupostos de Barcelona per al 2022 i que el seu grup exigirà al govern de Jaume Collboni les subvencions directes atorgades des del 2015, any en què va arribar Ada Colau a l’alcaldia.

Sirera ha exigit que Barcelona «no sigui moneda de canvi» en les negociacions entre els partits per formar el nou Govern central després de les eleccions generals del passat 23 de juliol.