Resultats de les eleccions 2023 | L’únic districte de Barcelona on la CUP va superar Vox

EFE/David Borrat

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Els resultats de les eleccions generals de diumenge deixen algunes curiositats a Barcelona. Sota la marea socialista i els bons resultats de Sumar i del PP s’amaguen anècdotes territorials interessants. La taula baixa té molta substància.

S’ha de recordar que els socialistes han conquerit 9 dels 10 territoris. Només se’ls ha resistit Sarrià-Sant Gervasi, on ha guanyat el PP. En el rànquing del conjunt de la ciutat, la segona posició ha sigut per a Sumar, la tercera per al PP, la quarta per a ERC i la cinquena per a Junts. Finalment, Vox ha quedat sisena, sense fer el salt que se li pronosticava.

El feu de la CUP venç Vox

El feu de la CUP venç VoxLes últimes posicions a cada districte tenen la seva història. Només en un territori la CUP ha aconseguit superar Vox i relegar l’extrema dreta a la setena posició. Aquesta plaça forta dels cupaires és Gràcia, on van collir un 4,78%, gairebé el doble que la mitjana a la ciutat (2,66%). A més, Vox s’ha estavellat aquí amb un 3,59% dels vots, molt per sota del seu resultat a Barcelona (5,81%).

(Fins i tot) el PDCat supera la CUP a dos districtes

(Fins i tot) el PDCat supera la CUP a dos districtesNo obstant, la resta de resultats deixen poc marge per a celebracions en la CUP. A dos districtes els ha passat per davant fins i tot el PDECat, el partit hereu de la Convergència més moderada que tampoc ha aconseguit representació aquest 23J. S’ha de dir que són els dos territoris històricament menys d’esquerres de la ciutat.

Notícies relacionades

Es tracta de Sarrià-Sant Gervasi, on la CUP s’ha hagut de conformar amb només l’1,71% del vot i el PDECat s’ha emportat el 4,08%. I també les Corts, tot i que amb menys marge de diferència: 2,09% per al PDECat i 1,9% per a la CUP.

Vox enfonsa Junts i la CUP a Nou Barris

Vox enfonsa Junts i la CUP a Nou BarrisLa derrota més amarga per als independentistes davant Vox, no obstant, és a l’altra punta de la ciutat. A Nou Barris la ultradreta ha quedat cinquena amb un 8,07% del vot, per sobre de Junts (4,09%) i la CUP (1,45%).