Informe Forcadell

Els tres districtes de Barcelona on més s’han encarit els pisos d’obra nova

El mercat s’ha estancat els últims mesos i el preu a la ciutat ha pujat un 5,5%

Els tres districtes de Barcelona on més s’han encarit els pisos d’obra nova
1
Es llegeix en minuts

El mercat de vivenda nova s’ha estancat els últims mesos a Barcelona, en bona part, per l’encariment del crèdit i la inflació, segons un informe de la immobiliària Forcadell, que apunta que el preu ha pujat un 5,5% respecte al segon semestre del 2022 i un 2,8% més que fa un any.

Segons l’empresa, l’empremta de recuperació que el sector va registrar l’any passat «ha remès» a causa d’un conjunt de factors, com una conjuntura econòmica determinada per l’encariment del crèdit i la inflació, la inseguretat sociopolítica, el context internacional i la regulació local de la promoció residencial.

Per districtes, destaca l’increment de preus a Sant Andreu (17,65%), Nou Barris (9,09%), Gràcia (8,9%) i l’Eixample (8,6%). A la província de Barcelona, la pujada més pronunciada s’ha registrat a Badalona (10,2%), mentre que a Granollers els preus han baixat un 6,8%.

Conjuntura temporal

Notícies relacionades

El director d’Inversió, Sòl i Obra Nova de Forcadell, Christian Gracia, ha assenyalat que «es tracta d’una situació temporal, amb més bones perspectives de cara a la segona meitat de l’any», un cop s’aclareixin moltes incògnites.

Segons Forcadell, el preu mitjà de l’obra nova s’ha situat en 5.970 euros el metre quadrat, un 5,5% més en comparació amb el segon semestre del 2022 i un 2,8% respecte a fa un any per l’oferta insuficient, l’alça del preu de les matèries primeres i l’escassetat de mà d’obra al sector.

Temes:

Construcció