14 i 15 de juliol

Músics i artistes de carrer prenen dues places de Ciutat Vella amb el festival Busker RAI

La lluita per la supervivència d’una històrica associació de Ciutat Vella

Una entitat històrica de Ciutat Vella, amenaçada de desnonament

Músics i artistes de carrer prenen dues places de Ciutat Vella amb el festival Busker RAI

Cesc Giralt

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El festival Busker RAI torna a regar el barri de la Ribera (Ciutat Vella) de Barcelona amb actuacions gratuïtes de música, circ, titelles i molt més. Aquest projecte, nascut el 2016, reivindica els creadors que es guanyen la vida actuant a llocs públics, un tipus d’artista que en anglès es coneix amb la paraula ‘busker’.

L’entitat organitzadora, RAI, és un referent sociocultural al barri i celebra amb especial carinyo aquesta edició després d’una sortida de la pandèmia molt difícil. Com va explicar aquest diari, un deute i una amenaça de desnonament els han posat contra les cordes els últims dos anys. Un nou equip de voluntaris i el suport de nous socis l’estan reflotant.

L’edició 2023, la sisena del festival, ha rebut una ajuda procedent de la taxa turística, a través del projecte BCNX10 ‘Experiències de ciutat’, que finança esdeveniments culturals i esportius impulsats pel teixit social de la ciutat. Tindrà lloc el 14 i 15 de juliol, divendres i dissabte, des de les 17 h fins a les 23 h amb una finalitat de festa nocturna a la seu de RAI.

Notícies relacionades

El programa d’activitats inclou 12 noms i 14 espectacles. Es reparteixen en dos escenaris: les places de Sant Pere i del Pou de la Figuera, més coneguda pel sobrenom veïnal Forat de la Vergonya.

La cita neix com a evolució dels cabarets que ja organitzava RAI i gràcies a una convocatòria permanent de residències de creació per a artistes de qualsevol país. «És un projecte del barri per al barri, obert a tota la ciutat i que dona suport a artistes locals i internacionals», exposa l’associació en una nota difosa aquest juliol, que recorda que la convocatòria compta amb «el suport dels comerços de la zona» i s’adreça a tota mena de públic.

Temes:

Músics Circ