Plans imperdibles

Els 10 millors llocs per visitar a Barcelona

Què es pot veure i fer a Barcelona en dos dies

Plans d’estiu: ¿què pots veure a Barcelona si tens tres dies lliures?

Els 10 millors llocs per visitar a Barcelona

Simone Boccaccio

4
Es llegeix en minuts

Barcelona està atapeïda de llocs que no et pots perdre i que no et deixaran indiferent. L’estiu és l’època perfecta per acostar-s’hi i, abans de fer-ho, conèixer la seva història i saber què et pot interessar.

Tot i que és difícil seleccionar únicament deu racons per visitar a la capital catalana, et proposem deu llocs imperdibles:

1. Basílica de la Sagrada Família

Basílica de la Sagrada FamíliaL’obra, encara inacabada, que Antoni Gaudí va començar és un dels monuments estrella de Barcelona. L’exterior de la joia modernista consta de la façana del Naixement, obra patrimoni de la humanitat de la Unesco que es va completar quan l’arquitecte encara vivia, alhora que la cripta. La façana de la Passió, que tampoc et deixarà indiferent, va ser construïda posteriorment per Josep Maria Subirachs. També pots fer una vista a l’interior de l’església i meravellar-te amb el conjunt de vitralls dissenyats per Joan Vila-Grau.

2. Parc Güell

Parc GüellUn dels espais verds més representatius de la ciutat que també ens va deixar Antoni Gaudí i un dels llocs imperdibles de les postals de Barcelona. I amb raó, ja que va ser declarat patrimoni de la humanitat el 1984. Al parc hi ha diferents elements dignes de visitar: el mític drac que ens saluda des de l’escalinata principal, la Sala Hipòstila –també anomenada sala de les Cent Columnes (tot i que en té 86)– i el teatre grec.

3. Santa Maria del Mar

Una de les esglésies més emblemàtiques de la ciutat i un dels exemples més representatius del gòtic català. Va ser construïda en un temps rècord: 55 anys –del 1239 al 1384–. L’església va ser la inspiració perquè Ildefonso Falcones escrigués la seva famosa novel·la ‘La catedral del mar’. Quedaràs meravellat amb el seu interior i les vidrieres, especialment la rosassa, que va ser reconstruïda després d’un terratrèmol l’any 1428.

4.Palau de la Música Catalana

Palau de la Música CatalanaConstruït per Lluís Domènech i Montaner entre el 1905 i el 1908 com a seu de l’Orfeó Català. És l’única sala de concerts declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco el 1997. Quan entris a dins, on hi ha capacitat per a més de 2.000 espectadors, activa els cinc sentits per apreciar els detalls que amaga aquest edifici clau del modernisme català i de la música universal.

5.Catedral de Barcelona

D’arquitectura gòtica, des de 1929 és monument històric nacional i està dedicada a la Santa Creu i a santa Eulàlia, patrona de Barcelona. A més de la bellesa artística i arquitectònica del seu interior, pots endinsar-te al claustre, amb 13 oques blanques. La llegenda diu que n’hi ha una per cada any de santa Eulàlia, que va ser condemnada a 13 martiris per no renunciar a la fe cristiana en plena època romana.

6.Casa Batlló

Una altra de les joies construïda per Antoni Gaudí (1904-1907) és la casa Batlló, situada al passeig de Gràcia. Pots aprofitar per entrar al seu interior, on s’acullen exposicions i concerts a la terrassa, i quan surtis és un bon moment per dedicar una estona als edificis veïns i recórrer la famosa Illa de la Discòrdia, situada entre els carrers d’Aragó i Consell de Cent i formada per la Casa Batlló, la Casa Lleó Morera, de Lluís Domènech i Montaner, i la Casa Amatller, de Josep Puig i Cadafalch. N’hi ha que inclouen en aquesta discòrdia modernista la Casa Mulleras, d’Enric Sagnier, i la Casa Bonet, de Marcel·lí Coquillat.

7.Búnquers del Carmel

Búnquers del CarmelLes millors vistes de Barcelona les podràs trobar pujant fins als búnquers del Carmel, els refugis antiaeris que van ser construïts per la resistència republicana durant la Guerra Civil el 1937. Recentment s’hi han establert límits d’horaris per preservar el descans dels veïns, ja que les festes nocturnes eren recurrents a la part alta de la capital catalana.

8.La Rambla

La RamblaLa Rambla de Barcelona, coneguda arreu del món, s’ha de recórrer d’una punta a l’altra, des de plaça Catalunya fins al Port Vell. Sempre hi trobaràs animació, està plena de turistes i d’artistes de carrer i durant el trajecte pots aturar-te a la famosa font de Canaletes, entrar al Mercat de la Boqueria, al Liceu o a la Plaça Reial

9.La Pedrera o Casa Milà

Notícies relacionades

Considerat patrimoni de la humanitat des de 1984, la Pedrera –també anomenada Casa Milà– és un dels edificis més estimats de la ciutat. Pots visitar aquesta obra arquitectònica, que acull exposicions i concerts a la terrassa i un dels pisos conserva els mobles i decoració de principis de 1900.

10.Parc de la Ciutadella

El parc de la Ciutadella és un dels més emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Es tracta de 17 hectàrees ubicades al districte de Ciutat Vella que van ser dissenyades per José Fontseré el 1881. A la Ciutadella hi ha el zoo, els edificis del Parlament de Catalunya i també s’organitzen esdeveniments esportius i concerts a l’aire lliure.