On Catalunya
El ‘place to be’
Comte Borrell: com disfrutar del nou carrer de moda de Barcelona
Passejant pel seu pacificat paviment sembla sorprenent que fa pocs mesos estigués ple de vehicles. És el carrer Comte Borrell, un dels eixos verds de la polèmica Superilla de l’Eixample i un dels carrers més de moda de la ciutat. L’any passat es va colar en el número 30 del rànquing dels millors carrers del món, segons ‘Time Out’. Els seus nous espais per als vianants, les taules de pícnic, les zones recreatives i la pau que es respira en aquesta via són un nou atractiu que la fan encara més popular. ¿Vols conèixer-la a fons? Aquests són els seus imperdibles.
Si hi vas amb ganes d’omplir-te l’estómac a primera hora del dia, estàs cobert. Per exemple, els plans favorits dels ‘expats’, motor gentrificador del barri: els ‘brunch’. Un dels més famosos és La Desayunería (Borrell, 75), amb racions tan generoses que fins i tot Homer Simpson es deixaria restes al plat. Una altra opció, Parador (107), amb cafès d’especialitat, ‘bowls’, açaí, alvocat i l’etcètera reglamentari que fa de dieta per als ‘instafoodies’ des del 2010. O, finalment, els ‘influencers’ del cafè de The Coffee (70), cafeteria brasilera d’inspiració japonesa la marca de la qual, amb més de 180.000 seguidors a Instagram, ja és famosa arreu del món.
Més recomanacions culinàries. «No tenim sushi, però tots els plats són típics del Japó»: així venen el seu menú a Mikasa (145), restaurant especialitzat en menjar nipó tan autèntic que és bastant comú trobar-s’hi grups de comensals parlant japonès. Just al davant, Mescladís (122), fundació i restaurant amb l’objectiu de facilitar la inserció sociolaboral de persones en exclusió a través de la seva cuina i escola, a més de servir menús copiosos. I una opció més ‘top’, Slow&low (119), amb una proposta d’alta cuina que ha sigut reconeguda per les guies Repsol i Michelin.
Per prendre alguna cosa, el Bar Alegria (133) és un dels més transitats i amb més vida: fins i tot té nits amb música en directe. I també la terrassa a peu de carrer de l’Hotel Market (68), que dona al passatge de Sant Antoni Abat, el racó més tranquil d’aquest eix pacificat.
Negocis que resisteixen a la gentrificació
Però, entre restaurants de luxe i locals de ‘brunch’ amb segell guiri, aquest carrer encara preserva espais per als veïns. Per exemple, la Farmàcia Madroñal (133), que fundada el 1901 encara preserva elements estètics del segle passat, com la cartelleria o el llum de forja, o la merceria El Rellotge (89), que manté l’essència de botiga de barri. Fins i tot un petit (i moníssim) detall que a més d’un vianant de segur que li ha passat per alt: una caseta dels angelets situada a l’entrada del laboratori de pròtesis dentals Glassdent (118).
Per als culturetes, dues recomanacions. La primera, Restory (133), botiga de llibres i revistes de segona mà, amb un catàleg curat pels seus propietaris que faria salivar qualsevol col·leccionista. I segona, La Prole (100), una llibreria d’on surts amb llibres... i calces noves. Aquesta ‘matrioshka’ comercial és un 3 en 1: una llibreria d’esquerres especialitzada en temes socials, una botiga de música i segell discogràfic –Discos Redondos– i una botiga de roba interior amb un reivindicatiu missatge feminista –Ecometas–. Un passeig per aquí fulminaria de cop Rouco Varela.
Notícies relacionadesLa selecció de locals d’aquest eix verd la coronen els dedicats a l’oci, dels quals n’hi ha per a tots els públics. Com Mamo & Mimi (106), botiga dedicada a la infància, amb jocs dinàmics, llibres i tota mena d’entreteniment que va més enllà dels catàlegs de les botigues ‘mainstream’. O el ‘laser tag’ Play Point (88), que promet més tirotejos que el nou ‘western’ d’Almodóvar.
Per descomptat, no hi pot faltar la joia de la corona de Comte Borrell, el mercat de Sant Antoni. Més enllà de la seva fira dominical de llibres i col·leccionisme, aquest cap de setmana acollirà als seus voltants i instal·lacions diversos esdeveniments. Apunta’ls: el Fleadonia de Sant Antoni (dia 18), dedicat a roba ‘vintage’ i de segona mà; el Pernil Festival (dia 17), un esdeveniment amb una desena de portapernils que tallaran potes de porc, i el Gran Price (dies 17 i 18), per als amants dels vinils. Una agenda ben plena.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Apunts polítics de la setmana Illa busca pis per a 4 anys i sense banderes
- Els Boixos Nois, la cara catalana del fenomen ultra
- SUCCESSOS Un tribunal ordena investigar la mort d’una nena en una piscina privada
- Anàlisi El cas de la parella d’Ayuso
- Educació a catalunya Mireia Dosil i Carles Granell: "Urgeix un grau d’Educació Matemàtica i l’especialitat a primària"
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- investigació Més de 15.000 euros per viatge, 1.000 per avisar en cas de perill
- Narcotráfic Xarxes internacionals volen moure grans volums de droga en la temporada d’esquí
- Un fenòmen invisibilitzat L'impacte emocional dels processos migratoriis: entre el dol i la resiliència
- Toni Bou: "Em preocupa què faré quan em retiri per ser tan feliç com ara"