Estrena al juliol
L’Hotel W de Barcelona reinventa la seva panoràmica 26a planta amb ‘nightclub’, cocteleria i restaurant
Així és (i es va fer) la terrassa d’hotel panoràmica més alta de Barcelona, Nobu
Troba oasis secrets a Barcelona
El futur de la nit a Barcelona: on encaixar noves discoteques i pubs

Les altures vertiginoses continuen sumant les grans novetats d’oci de la temporada a Barcelona. A meitat de juliol reobrirà la planta 26 del luxós Hotel W (conegut com Vela) després de vuit mesos de tancament per una reforma integral que el convertirà en un dels espais nocturns més icònics de la ciutat, anomenat Noxe. Ubicat a dalt de l’edifici creat per Bofill, l’espai es reinventa amb un disseny de concepte obert que permet contemplar mar i ciutat i que aglutinarà ‘nigthclub’, cocteleria i restaurant japonès. Els operaris treballen aquests dies a contrarellotge per rematar un projecte que obrirà cada dia a partir de les 6 de la tarda com a punt de trobada de barcelonins i viatgers a l’última.
El 26è pis ja era un espai de diversió amb el club anomenat Eclipse, però estava compartimentat i no tenia restaurant ni una cocteleria com la que s’estrenarà aviat. Passats 14 anys des de l’estrena de l’hotel que va modificar l’‘skyline’ de la ciutat, va arribar el moment d’actualitzar el concepte i treure més partit de la seva ubicació panoràmica, explica el director de l’establiment, Peter Schickling. Per aconseguir-ho van haver de tancar l’activitat de la planta al novembre i sotmetre-la a un redisseny total de la mà de l’estudi internacional Black Sheep.
Una gran barra central és l’element que dona continuïtat a l’espai i convida a recórrer-lo de manera circular. Des del nou restaurant es pot contemplar el mar, la posta de sol i la nova i creixent Marina Vela, així com la transformació de la zona portuària. A l’altre costat, des del club nocturn es divisa l’horitzó urbà. I al capdavant, el mar infinit, com si s’estigués navegant. Aquest espai integrat és sofisticat, com imposa la categoria hotelera de luxe, però també atrevida i ‘fashion’, en la línia moderna enfocada al turista jove (i adinerat) propi de la marca W. En aquests anys, justament per aquesta dualitat, s’ha convertit també en un hotel molt visitat per barcelonins, especialment per la seva oferta diürna a la planta baixa i per la nocturna a dalt.
La nova oferta amb vistes serà la segona estrena d’altura de la temporada després de la recent inauguració de la terrassa i cocteleria de l’Hotel Nobu, la més alta a la capital catalana, a la planta 25. En el cas de W, la proposta d’oci funcionarà des de mitja tarda, primer amb copes i restauració, fins passada la mitjanit amb ball al seu club, que programarà una potent agenda musical de ‘dj’ cada setmana.
Més oferta en zones comunes
De fet, l’hotel està apostant per ampliar les opcions obertes a tots els públics a les zones comunes. Al restaurant de carn i brasa Fire de la planta baixa se sumarà ben aviat una proposta d’inspiració peruana, així com la renovació del Salt (amb accés pel passeig del Marenostrum), que passarà a ser de carta mediterrània i arrossos. Junt al japonès Noxe, suposarà una ampliació ambiciosa de la seva gastronomia.
Al japonès que s’estrenarà en pocs dies a la planta 26 regnarà el xef Azumasong, amb un llarg currículum al Japó i altres països asiàtics i el repte de competir davant d’una oferta cada cop més gran de restaurants nipons a Barcelona, sobretot als hotels més cars. Fusiona receptari tradicional (i familiar) amb tècniques per les quals aquí apostarà decididament, relata, com «el marinat, la tempura japonesa, el rostit a la graella i el tall japonès». Del clàssic sashimi a uramakis creatius, passant per algunes sorpreses amb peixos adobats i fregits per un tiquet mitjà d’uns 70 euros.
Els mateixos aires del nord-est asiàtic arriben a la llarga barra de còctels, que inclou moltes opcions d’autor, com el Yugen amb ginebra i licors florals i el Rashomon Effect, on interpreten aquest drama japonès amb una fórmula de Leblon, D.O.M. Benedictine, Chartreuse groc, bíter de fusta, llimona, sucre, kombutxa de gingebre i xampany Veuve Clicquot, avancen, entre els seus futurs glops de referència.
A més dels seus epicentres socials, l’hotel enfila també de cara als pròxims anys la gradual renovació de les seves 473 habitacions per mantenir-se entre els més cotitzats de la ciutat, avança Schickling, satisfet per l’altíssima ocupació que l’ha acompanyat sempre i davant la previsió d’un dels millors estius turístics de Barcelona.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- Seguretat viària ¿Es podrà circular a més de 120 km/h? Els canvis que venen a les autopistes i autovies europees
- El Govern aprovarà l’embargament dimarts després de superar els esculls
- El Rei agraeix a Al-Sisi el seu paper per a un alto el foc a Gaza
- Natalia de Santiago, experta en finances: "A Espanya hi ha moltíssima aversió al risc, gent poruga que els ho transmet als seus fills"
- Cas Koldo El jutge manté pres Santos Cerdán tot i que avança que sortirà abans de complir sis mesos a la presó
- Tribunals Sandro Rosell davant la jutge del cas Negreira: «amb 250 euros per informe com podem comprar àrbitres»
- Urbanisme i educació Més de la meitat de les escoles de la metròpolis de Barcelona conviuen amb entorns «crítics» per a la salut dels nens
- Noves inversions La modernització dels aeroports catalans: més espai a la pista i millors accessos