Estampa històrica

FOTOS | Les cadires de lloguer ocupen de nou la Rambla de Barcelona

Barcelona recupera les emblemàtiques cadires de lloguer de la Rambla

Collboni promet acabar la reforma de la Rambla en tres anys, la meitat del temps previst

FOTOS | Les cadires de lloguer ocupen de nou la Rambla de Barcelona

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una estampa per a nostàlgics ha reviscut aquest diumenge a Barcelona. Les cadires de lloguer de la Rambla, distintives de la part alta del passeig durant dècades, s’han tornat a plantar per unes hores a prop de la font de Canaletes, on es van instal·lar com a part intrínseca del gran aparador que és l’avinguda més universal de la ciutat.

Notícies relacionades

El retorn fugaç de les cadires –aquesta vegada, vermelles, no blanques com en la seva última etapa abans de desaparèixer– ha format part d’una vistosa intervenció poètica programada pel certamen literari La Rambla Vila del Llibre. Tot passejant, la gent es podia asseure per 10 pessetes al mobiliari per contemplar la fauna humana que deambulava amunt i avall pel cèntric passeig.

El cronista Lluís Permanyer s’ha encarregat d’explicar als presents la història de les emblemàtiques cadires, indissociables a la Rambla des de finals del segle XVIII i fins al 2000. L’acte ha servit també per homenatjar l’escriptor Roberto Bolaño, que va viure a l’adjacent carrer Tallers. També durant uns minuts, un ninot idèntic a Albert Einstein s’ha passejat entre els transeünts, mentre el professor Antoni Roca ha rememorat la visita del famós científic a Catalunya fa 100 anys, quan també va vagarejar per la Rambla.