A la línia 4

Les obres del metro obliguen els turistes a buscar alternatives per anar a les platges de Barcelona

Obres a l’L4 a Barcelona: com es pot arribar a la platja des d’altres línies de metro

Resignació entre usuaris de l’L4 del metro el primer dia de talls: «He hagut d’agafar quatre línies»

Les obres del metro obliguen els turistes a buscar alternatives per anar a les platges de Barcelona

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts

Els talls de la línia 4 (L4) del metro de Barcelona (fins al 31 de juny de Bogatell a Verdaguer, i de l’1 fins al 25 d’agost de la Barceloneta a Verdaguer) també estan repercutint en els turistes que visiten la ciutat, ja que diverses estacions de platja estan afectades per les obres de l’L4.

Coincidint amb les obres simultànies de la T4 del TRAM, l’accés a la costa barcelonina ha quedat limitat i els viatgers s’han d’espavilar per trobar alternatives de transport.

El perfecte substitut a l’L4 és l’autobús que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ofereix com a alternativa, que para a les mateixes estacions que ho fa la línia groga. Amb l’ajuda dels operaris de l’empresa de transport, els turistes aconsegueixen arribar a les platges d’una manera o d’una altra malgrat la bretxa lingüística que dificulta als visitants la comprensió dels senyals informatius.

N’és un exemple el que va passar aquest dimarts amb un grup de danesos que volien agafar la línia a de la Barceloneta però es van trobat la boca del metro tancada.

Tot i així, explicaven a aquest diari que se sentien agraïts per poder parlar presencialment amb una persona que els va ajudar amb el seu trajecte: «Estem molt contents amb l’atenció que hem rebut al metro».

Per la seva banda, el Mauricio, de Colòmbia, va explicar que se sentia «confós» amb aquesta interrupció del transport, ja que feia res que havia arribat a la ciutat i no sabia que aquest servei estava fora d’ús.

D’altra banda, el viatger va mostrar certa resignació, perquè es trobava de vacances i, segons ell, no tenia cap pressa: «També he vingut a perdre’m una mica».

«No sé cap a on anar»

Alhora, la italiana Eleonora va assegurar no saber on anar fins que va demanar consell als treballadors del TMB. Eisa Favooz, del Pakistan i el Regne Unit, va explicar que no li molesta demanar indicacions als barcelonins i als auxiliars de l’empresa. De fet, va dir que «la gent ha sigut molt amigable i oberta» mentre pujava al bus que substitueix la ruta groga.

Notícies relacionades

En confiança, Favooz va explicar que, a més de les moltes persones que l’havien anat ajudant durant els transbords, també es va trobar algun comentari racista per part d’habitants de la ciutat.

Els talls de la T4 i l’L4 han confós més d’un turista que es dirigia a la platja, però hi ha moltes opcions que poden prendre per arribar al seu destí. Desconcerts que tenen aparences de repetir-se durant l’estiu, ja que la majoria de turistes únicament veuen les alteracions dels serveis una vegada arriben a l’estació.