Obres d’estiu al transport públic

Resignació entre usuaris de l’L4 del metro el primer dia de talls: «He hagut d’agafar quatre línies»

Resignació entre usuaris de l’L4 del metro el primer dia de talls: «He hagut d’agafar quatre línies»
3
Es llegeix en minuts

La resignació i l’angúnia s’ha deixat veure entre els usuaris del metro de Barcelona des d’aquest 26 de juny, primer dia de talls de l’L4 (groga), que es mantindrà tallada en dues fases fins al final de l’estiu.

L’acumulació de passatgers s’ha notat especialment a les estacions on es poden fer transbords. Carlos, un veí de Sant Martí, ha explicat a l’ACN que aquesta llarga suspensió del servei de metro l’afectaria durant tot l’estiu: «Per culpa dels talls he hagut d’agafar quatre línies diferents», denunciava l’usuari. Entre la multitud, el jove ha dit que està atabalat per l’«increment d’aglomeracions» al transport públic de la capital.

Per evitar confusions, el Transport Metropolità de Barcelona (TMB) ha desplegat aquest primer dia un grup d’informadors, tot i que l’acumulació d’usuaris ha sigut inevitable quan s’intentava buscar una alternativa a la ruta habitual. Molts d’ells s’han mostrat sorpresos quan, a mig trajecte des de Trinitat Nova, han escoltat per megafonia que Verdaguer és, a partir d’aquest 26 de juny, l’última estació de la línia per aquest costat.

És el cas de la Dora, una veïna del Fòrum que ha comentat que està «indignada»: «Em sembla fatal i la ciutat està plena d’obres i més obres. Això no és bo ni per als turistes ni per a la imatge de Barcelona».

Tot i que la Dora admetia que hi ha molta informació a l’abast dels passatgers, s’ha queixat per les dates en què han començat les obres: «Jo em quedo aquí tot l’estiu i és totalment injust. S’hauria de buscar una època que sigui més freda i no se surti tant a la platja».

D’altra banda, el Jonathan, un altre usuari que també habitual d’aquest servei públic, avui a l’anar a treballar no es recordava del tall de la línia i ha expressat la seva resignació: «És cert que durant tot l’estiu aniré en bus, però no crec que sigui un problema».

Sis quilòmetres d’afectació i dues fases

L’obres de millora i manteniment de l’L4 del metro de Barcelona afectaran sis quilòmetres de les vies, dividits en dues fases. La primera, del 26 de juny al 31 de juliol, deixarà sense servei el tram que va de Bogatell fins a Verdaguer.

De l’1 al 25 d’agost s’iniciarà la segona fase, que redueix el nombre d’estacions afectades: quedarà fora de servei el tram des de la Barceloneta fins a Verdaguer.

Tal com van explicar els responsables de les obres a principis de mes, l’L4 està arribant al final de la seva vida útil; concretament, el tram afectat per les obres concentra el 67% de les incidències de la línia. El motiu d’aquestes afectacions està estretament relacionat al fet que una part de la línia està per sota del nivell del mar, de manera que l’aigua infiltrada provoca un efecte corrosiu que obliga a realitzar moltes tasques de manteniment nocturn.

Afectacions simultànies del TRAM

Notícies relacionades

Paral·lelament a la reforma de la línia groga del metro, aquest dilluns també ha començat la interrupció de la T4 del tramvia, que ara acaba la connexió entre Glòries i Verdaguer.

Una coincidència que no ha agradat alguns veïns de Sant Martí, ja que ha sobrecarregat d’usuaris algunes línies de bus i això ha emprenyat alguns passatgers a les xarxes socials.