Vivendes

Un total de 707 famílies de Barcelona estan en llista d’espera per rebre un pis social

Un total de 707 famílies de Barcelona estan en llista d’espera per rebre un pis social

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 707 famílies de Barcelona estan en llista d’espera per rebre una vivenda de lloguer social, en la Taula d’Emergència Social, 20 estan en estudi o els falta alguna documentació i 21 estaven incloses en expedients desestimats o desistits.

Aquestes dades són del Consorci de la Vivenda de Barcelona, que ha informat que el total de casos que té la Taula puja a 777, dels quals 42 es van presentar el maig passat, i que els que han sigut valorats positivament i estan pendents d’adjudicar una vivenda són els 707 esmentats.

El 2022, també al maig, les famílies en llista d’espera eren 613 i els casos presentats aquell mes van ser 25, cosa que suposa un clar repunt de les necessitats de vivenda de lloguer social a la ciutat de Barcelona en només un any.

Notícies relacionades

La Taula d’Emergència Social és l’encarregada de valorar els expedients que arriben a les Oficines de la Vivenda de Barcelona i d’adjudicar les vivendes del fons de lloguer social. Està composta per representants de l’Institut Municipal de Serveis Socials, de l’Àrea de Drets Socials, del Consorci de Serveis Socials de Barcelona, de la Generalitat, de l’ajuntament i de cadascun dels organismes públics que gestionin les vivendes.

Els districtes on hi ha més expedients valorats amb dret a rebre una vivenda i, per tant, amb més famílies en espera són Ciutat Vella (138), Sant Martí (126), Nou Barris (125) i Sants-Montjuïc (121), segons les dades de maig d’aquest any. 

Temes:

Barcelona