Agència Tributària

Missatge important d’Hisenda sobre el mercat del lloguer

Missatge important d’Hisenda sobre el mercat del lloguer
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El mercat del lloguer és un negoci en què les irregularitats a l’hora de firmar contractes i la posterior declaració de la vivenda a l’Agència Tributària abunden. La intenció del propietari de cobrar en efectiu o la voluntat de l’inquilí de declarar l’immoble com a primer domicili són només dos dels punts en què poden sorgir discordances entre les dues parts, moltes vegades motivades pel fet de passar desapercebudes a la vigilància d’Hisenda.

Notícies relacionades

Això, al seu torn, pot suposar un impediment a l’hora de rebre bonificacions i portar a terme tràmits com l’empadronament, per la qual cosa és important parar especial atenció als contractes, sol·licitar la declaració del lloguer i, en cas de detectar qualsevol mena de frauo que el propietari es negui a negociar, denunciar-ho.

Resguard de la fiança

En cas de no arribar a un acord i recórrer a un procés judicial, l’inquilí pot sol·licitar les dades de la vivenda per incloure-les en la declaració, entre les quals hi ha la còpia del resguard de la fiança, un dels punts de màxim conflicte entre propietari i arrendatari. Si el primer no facilita l’esmentat document, es portarà a terme una inspecció amb una potencial sanció com a conseqüència, ja que dipositar aquest import és una responsabilitat que recau sobre el llogater.