Assassinat mentre dormia

Detinguda una dona de 32 anys per matar el seu pare a ganivetades a Sant Adrià de Besòs

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona de 32 anys per haver assassinat presumptament el seu pare a ganivetades aquesta matinada a l’interior del domicili on convivien a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès). La víctima, de 67 anys, ha sigut apunyalada mentre dormia.

Els fets s’han produït cap a les dues i mitja de la matinada d’aquest dimarts. Fonts de l’Ajuntament de Sant Adrià expliquen que la presumpta autora del crim va trucar al 112 després de l’homicidi i que una patrulla d’agents de la Policia Local la va trobar al carrer, esperant-los. A part, els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís per dirigir-se a la casa, situada al passeig de la Rambleta, al centre de la localitat. Els agents de seguretat ciutadana van localitzar el cos sense vida de l’home.

D’acord amb els indicis de què disposaven, agents de la USC Sant Adrià de Besòs han arrestat la filla del mort. Veïns de l’edifici han explicat que les discussions eren habituals a la vivenda entre el mort i les seves dues filles, la detinguda i una noia més jove.

Crits continus

Veïns consultats asseguren que el mort era un home sever amb les seves filles. La família amb prou feines havia entaulat relacions en la comunitat, on està establerta des de fa anys. Les mateixes fonts comenten que els crits i les discussions al domicili havien incrementat des que la víctima va enviduar, fa gairebé tres anys. «Els crits eren continus. Ell les renyava molt, els cridava fort i amb freqüència. Elles no s’atrevien a contestar. No replicaven», han assegurat uns residents al bloc.

Fonts policials confirmen que a la vivenda es vivia una situació complexa, tot i que la família convivia amb normalitat amb els altres veïns. La detinguda pateix un trastorn de salut mental.

Agents dels Mossos d’Esquadra han estat examinant el pis on s’ha comès l’homicidi fins passades les 10 del matí. Al replà hi havia, visible, un rastre de sang al timbre de la vivenda situada al davant del pis de la víctima, com si algú hagués sortit del domicili en el qual s’ha perpetrat l’agressió mortal per avisar els veïns després del crim.

Notícies relacionades

Els policies han demanat als inquilins del domicili que no esborrin la possible prova. Els residents han explicat als agents que no han escoltat que truquessin a la porta mentre dormien. Sí que els han despertat els lladrucs dels gossos que tenen a casa. Els animals han reaccionat en alerta per l’atrafegament de policies i agents de la unitat científica, que han omplert l’estret replà en plena matinada.

Els veïns consultats afirmen que no durant la nit no van sentir res estrany que els revelés la presència dels Mossos a l’immoble. La majoria dels habitants del bloc s’han assabentat del succés aquest matí, sorpresos per la presència de policies i periodistes al portal i a l’escala. Els agents han preservat la zona fins a l’arribada dels investigadors i han activat la comitiva judicial i el metge forense, que n’ha certificat la mort. La DIC ha obert una investigació per aclarir els fets.