Pactes postelectorals

Xavier Trias: «Jo crec que això acabarà que jo seré alcalde amb més o menys suport»

  • Trias es deixa estimar pel Cercle i es mostra confiat a ser alcalde

  • El sector moderat de Junts pressiona per un canvi d’estratègia després de la victòria de Xavier Trias

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Xavier Trias ha acudit aquest dimecres a la plaça de Sant Jaume per fer-se la foto de grup dels 11 regidors que la seva candidatura va obtenir en les eleccions de diumenge passat. Preguntat per quin serà el desenllaç dels pactes postelectorals, ha sigut optimista: «Hi ha una situació clara: he guanyat les eleccions».

«No sé com acabarà, però crec que acabarà que jo seré alcalde amb més o menys suport. Tindrem la tasca de fer un govern estable que faci bé les coses per a la ciutat», ha declarat davant de la porta principal del consistori.

Trias ha recordat que falta completar el recompte, i ha remarcat que el que està clar és que la seva candidatura seguirà en primer lloc, sigui segon el PSC o Barcelona en Comú, als quals separa només 141 vots.

Contacte amb tots

«Intentaré parlar amb tots els que tenen possibilitats de governar la ciutat, i em trobo amb una actitud positiva en tots. No tinc queixes de ningú. No sé com acabarà però crec que acabarà que jo seré alcalde amb més o menys suport, i tindrem la tasca de fer un govern estable que faci les coses bé per a la ciutat

Notícies relacionades

«He parlat amb tots, amb alguns telefònicament, converses més o menys llargues. I amb Ernest Maragall ens vam asseure i vam estar una estona parlant», ha relatat sobre l’alcaldable d’ERC les passades municipals. D’aquests contactes ha afirmat que han sigut «una presa de posicions»: Després tindrem reunions. A tots els he trobat amb una actitud positiva.

El pacte progressista

Sobre l’afany d’Ada Colau a aconseguir un acord entre el PSC, els Comuns i ERC, Trias ha assegurat: «L’alcaldessa està acostumada a fer coses miraculoses, ja va fer allò de Valls, espero que no tingui l’atreviment de fer coses tan estranyes», ha dit en al·lusió a la investidura de Colau el 2019, que es va aconseguir amb el suport del PSC i dels tres regidors Manuel Valls, Eva Parera i Celestino Corbacho. «Voler ser alcalde o anar a la contra tant sí com no és un error. En la vida perds o guanyes, i has de saber si perds i guanyes, quan perds ja està», ha dit.