Pactes postelectorals

Colau: «Descarto completament anar en la candidatura al Congrés»

  • Colau davant els empresaris: «És necessari un govern d’esquerres»

  • L’avanç de Sánchez obliga Colau a concretar abans el seu futur

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L’alcaldessa en funcions de Barcelona, Ada Colau, ha explicat aquest dimecres que no ha canviat la posició que ha mantingut en les últimes setmanes i que no té cap intenció de canviar de terç i fer el salt a Madrid com a cap de llista dels Comuns per dedicar-se a la política estatal: «Descarto completament anar en la candidatura al Congrés».

Colau ha explicat que donarà tot el seu suport a la líder de Sumar, Yolanda Díaz, a la campanya electoral. «Ajudaré en tot el que estigui a les meves mans, però des de Barcelona», és a dir, sense abandonar el consistori. «M’ho vau preguntar cada dia de la campanya. No aniré a les llistes del Congrés, estic compromesa amb la ciutat de Barcelona i amb aconseguir un govern de progrés, que suma 24 regidors», ha afirmat, en al·lusió a un pacte entre el PSC, Barcelona en Comú i ERC que deixi l’alcaldable de Junts, Xavier Trias, sense la vara de comandament municipal.

Converses iniciades

Colau ha assegurat que no descarta que finalment s’aconsegueixi un pacte entre els tres partits: «Tot el meu compromís està centrat a mantenir les converses amb ells per aconseguir un govern de progrés». L’alcaldessa ha mirat quatre anys enrere, quan va aconseguir accedir al càrrec amb els vots del PSC i de Manuel Valls, Eva Parera i Celestino Corbacho.

«No descarto aconseguir aquest govern progressista. També era molt difícil (el 2019) i ho vaig aconseguir». Quan se li ha preguntat si medita participar en altres fórmules, s’entén que una en què figuri el PP, ho ha descartat.

Colau ha explicat que pel carrer la gent la para i li demana que es concreti la fórmula, i ha afirmat que els contactes amb socialistes i republicans s’han iniciat: «Les converses acaben de començar. Quan hi hagi novetats ho anirem comentant».

La segona posició

Notícies relacionades

Colau no ha volgut valorar si suposaria un canvi que el recompte donés la segona posició, i un regidor més, a Barcelona en Comú; és a dir, si el partit aconseguís retallar els 141 vots que el separen de la candidatura del PSC.

«Anem pas a pas. El que no canviarà és que les forces progressistes sumem 24 regidors. I que Trias va guanyar però només amb 11 regidors. Treballaré en cos i ànima perquè hi hagi un govern progressista».