Actuació polèmica

La parròquia del Pi recolza el seu esplai i demana explicacions a la Guàrdia Urbana per les càrregues policials

  • Una festa d’un esplai a Ciutat Vella acaba amb dos detinguts, gas pebre i ferits

La parròquia del Pi recolza el seu esplai i demana explicacions a la Guàrdia Urbana per les càrregues policials

Paolo da Reggio

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La parròquia de Santa Maria del Pi i de Sant Jaume de Barcelona, vinculada a l’esplai lúdic la festa del qual va derivar dissabte a la matinada en una baralla que va deixar diversos ferits i dos detinguts, ha demanat explicacions a la Guàrdia Urbana i a l’Ajuntament de Barcelona i ha condemnat qualsevol «abús» de la força.

A través d’un comunicat, la parròquia ha volgut «mostrar el nostre rebuig i condemnar l’actuació policial desmesurada, l’abús de força i la utilització de mesures dissuasòries excessives contra els nostres monitors i monitores i que s’entreveuen clarament en els reportatges difosos a les xarxes socials».

Els membres de la parròquia diuen «exigir explicacions als responsables del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona i, per extensió, a l’Ajuntament de Barcelona per aclarir la situació, depurar responsabilitats en el seu cas i orquestrar mesures perquè fets d’aquesta índole no es puguin repetir».

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar dilluns l’obertura d’una investigació interna sobre l’ocorregut.

Notícies relacionades

Així mateix, han volgut deixar clar que, tot i que l’ocorregut hagi passat en plena campanya electoral, la seva voluntat és allunyar-se de «qualsevol utilització d’aquests incidents amb finalitats polítiques o partidistes».

Així mateix, la parròquia ha informat que se sumarà a la mobilització de divendres vinent 26 de maig a les 17.30 hores a la plaça Vicenç Martorell de Barcelona com a mostra de suport a la tasca que es fa des de l’«Esplai del Pi» i com a mostra de rebuig a l’ocorregut.