Plaça Universitat

Una manifestació antifeixista preveu encarar-se amb la protesta de Desokupa aquest dijous a Barcelona

  • Les okupacions de la Bonanova escalfen el final de campanya amb dues protestes i un judici

  • Okupaciones a la Bonanova: les claus per entendre el conflicte

Una manifestació antifeixista preveu encarar-se amb la protesta de Desokupa aquest dijous a Barcelona

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts

Col·lectius antifeixistes de Barcelona com ara RavalVsVox han convocat una contramanifestació aquest dijous per encarar-se amb els assistents a la mobilització que l’empresa Desokupa té previst fer a les 21 hores a la plaça de la Universitat. En un comunicat difós a les xarxes socials, els convocants han fet una crida a «defensar els barris i no deixar cap pam de carrer als feixistes i els burgesos». Sota el lema ‘Al Raval no passaran’, criden a acudir a la plaça dels Àngels –a cinc minuts a peu d’Universitat– per rebutjar «els feixistes i els seus mercenaris». Critiquen, a més, que «l’extrema dreta» vulgui utilitzar l’excusa de mobilitzar-se contra les polítiques impulsades per Ada Colau per amagar els interessos reals d’empresaris, sindicats policials i ‘lobbies’ d’estaments privilegiats.

«Pretenen fer-nos creure que les principals preocupacions de la població són les ocupacions, l’incivisme i la inseguretat», ha lamentat el col·lectiu, en declaracions recollides per l’agència ACN. En contraposició, assegura que els problemes reals que afecten els ciutadans són l’accés a la vivenda, les desigualtats i el racisme. En aquesta línia, ha rebutjat les polítiques de «persecució i criminalització» que la classe obrera pateix diàriament i ha retret a l’extrema dreta i a les classes acomodades que vulguin estendre «el discurs d’odi» contra la ciutadania que viu en una situació més precària.

Notícies relacionades

Tot després que aquest dimarts prop de 400 persones es manifestessin al centre de Barcelona sota el lema ‘Parem el feixisme’. Els convocants van llegir un manifest i van desfilar pel centre fins a la Gran Via, on alguns assistents van protagonitzar actes d’incivisme, com trencar vidres de sucursals bancàries o empaperar parades de bus.

Divendres al matí, a més, el centre social Can Vies tornarà a la palestra com a escenari d’una roda de premsa de col·lectius de vivenda i centres socials ocupats de Barcelona, que anuncien una resposta «a la campanya difamatòria de Desokupa». Les protestes a la plaça de la Bonanova fa dues setmanes van recordar per moments la tensió viscuda a Sants el 2014 per l’intent de desallotjament de Can Vies i els disturbis posteriors.