Vivenda

Suspès el desnonament del primer veí de la Casa Orsola de Barcelona

  • Veïns de Casa Orsola de Barcelona diuen que no se n’aniran malgrat el desnonament previst

  • La presència d’antiavalots en desnonaments s’ha reduït un 23% amb el nou protocol a Catalunya

Suspès el desnonament del primer veí de la Casa Orsola de Barcelona

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El desnonament del primer veí de la Casa Orsola que va anar a judici per finalització del contracte i que estava previst per al 19 de maig s’ha suspès, a l’espera que l’Audiència de Barcelona es posicioni, segons ha explicat el Sindicat de Llogateres aquest dilluns. Un fons d’inversió, Lioness Inversiones, va comprar el 2021 aquest edifici modernista de Barcelona i va notificar als inquilins que no els renovaria el contracte.

En una atenció als periodistes davant la Ciutat de la Justícia, on aquest dilluns està previst el tercer judici a un veí de la finca, el Sindicat de Llogateres ha acusat els responsables polítics de no oferir solucions per a finques com la Casa Orsola.

Notícies relacionades

Així mateix, en un comunicat emès aquest dilluns, el Sindicat ha advertit que «el retorn del turisme massiu i la proliferació de nòmades digitals són la veta de mercat de la patronal immobiliària, que està disposada a buidar la ciutat de veïnes per poder fer lloguers de temporada a preus de luxe per enriquir-se encara més». «¿Volem una ciutat de veïnes o una ciutat de desarrelats que paguin lloguers de 2.000 euros i esmorzars a Starbucks?», afegeixen.

«Nosaltres, les veïnes de la Casa Orsola, no renunciarem a les nostres llars. I el que hem après fins ara és que l’única manera de plantar cara als intents de la patronal immobiliària d’expulsar-nos és a través de l’organització veïnal», afirma la nota. En aquest sentit, el Sindicat de Llogateres ha anunciat una trobada de veïns de blocs en una situació similar per al 18 de maig.