Colau apressa a modificar la llei que permet «barra lliure» als pisos turístics

  • L’ajuntament anul·la 69 de les 120 llicències del carrer Tarragona

  • Els alcaldables barcelonins gentrifiquen els turistes a la Boqueria

Colau apressa a modificar la llei que permet «barra lliure» als pisos turístics

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dissabte la modificació de la llei catalana que impedeix revocar llicències als apartaments turístics, ja que considera que dona «barra lliure» a aquests pisos.

Després de la decisió judicial que ha permès que els 120 pisos d’un bloc del carrer Tarragona de Barcelona es converteixin en pisos turístics malgrat que des del 2014 no es concedeixen més llicències municipals per a això, Colau ha reiterat el compromís del consistori per fer front, «amb totes les mesures que hi hagi a la nostra disposició, a l’especulació associada a la massificació turística».

«Necessitem que els pisos siguin per viure, no per especular, i no necessitem més apartaments turístics, al contrari, necessitem decréixer en apartaments turístics», ha dit Colau a la premsa durant una visita al barri de Sants.

Colau ha explicat que l’ajuntament ha contactat amb la Generalitat per demanar-li que reformi la llei de manera que es puguin revocar llicències, que en el cas dels pisos turístics són a perpetuïtat.

«Necessitem urgentment que es modifiqui aquesta llei, perquè el que fa és donar barra lliure als apartaments turístics a Catalunya, on s’han més que duplicat, i han arribat a gairebé 100.000, mentre que a Barcelona els hem contingut en els 9.000 que ens va deixar [l’exalcalde] Xavier Trias», ha assenyalat Colau.

El Govern, obert

En aquest sentit, ha assegurat que el Govern d’ERC s’ha mostrat «obert» a estudiar aquesta modificació.

Notícies relacionades

Respecte a la proposició de llei presentada aquesta setmana pels comuns al Parlament per regular els pisos turístics, l’alcaldessa de Barcelona espera comptar amb el suport d’ERC i del PSC.

«Entenc que, en coherència, qualsevol partit que estigui d’acord a controlar i regular la massificació turística hi estarà d’acord», ha dit l’alcaldessa.