Policia

Mossos i Guàrdia Urbana obren una nova oficina per rebre denúncies a Barcelona

Atén tant ciutadans com turistes i compta amb servei de traducció

Mossos i Guàrdia Urbana obren una nova oficina per rebre denúncies a Barcelona

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han obert aquest dimarts a Barcelona una nova Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) per recollir denúncies al carrer de Pau Claris, 158, en substitució de la que va tancar el 17 d’abril al carrer d’Aragó, 332.

Segons han explicat aquest matí els Mossos d’Esquadra en un comunicat, l’oficina, que està en marxa des d’aquest mateix matí, compta amb quatre punts d’atenció directa, gestionats tant pels Mossos com per agents de la Guàrdia Urbana, que estan destinats exclusivament a recollir denúncies, tant de ciutadans com de turistes.

Aquest espai es troba obert tot l’any amb un horari de dilluns a divendres de 7.00 a 22.00 hores i caps de setmana de 9.00 a 21.00 hores. També compten amb un servei de traducció, disponible de 10.00 a 18.00 hores, que planegen ampliar durant els mesos d’estiu.

Per reduir el temps d’espera, des dels Mossos recomanen «tramitar les gestions necessàries a través de la cita prèvia» i asseguren que en aquesta OAC facilitaran que determinades infraccions penals «puguin ser denunciades mitjançant formularis de denúncia (tríptics)».

Notícies relacionades

Aquest servei és un reforç a la resta d’oficines de denúncies que estan ubicades a les comissaries dels dos cossos de seguretat de l’Eixample, i amb això, asseguren, «reforça la policia de proximitat a la ciutat i es dona resposta a les necessitats de seguretat expressades per la ciutadania».

L’anterior OAC estava ubicada al carrer d’Aragó, 332, en el qual durant el transcurs d’un any es van tramitar més de 15.000 denúncies, majoritàriament per robatoris i furts, i més de 7.000 procediments.