Successos

Vídeo | Detingudes quatre persones per assaltar un taxi a Barcelona i traficar amb droga

Van obligar el taxista a aturar-se en plena Ronda Litoral, el van agredir i li van robar la recaptació

Vídeo | Detingudes quatre persones per assaltar un taxi a Barcelona i traficar amb droga
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes i una dona d’entre 22 i 51 anys per assaltar un taxista a la Ronda Litoral de Barcelona i per la seva implicació amb una plantació de marihuana a Gavà. Se’ls atribueixen els delictes de robatori amb violència, lesions, conducció temerària, delicte contra la salut pública i defraudacions de fluid elèctric, ha informat la policia catalana aquest dimarts en un comunicat.

La investigació es va iniciar l’1 d’abril del 2023 sobre les 3 de la matinada, quan un vehicle d’alta gamma circulava a gran velocitat per la Ronda del Litoral, a l’altura de la Zona Franca. Aquell vehicle es va situar darrere del taxi, va fer-li senyals lluminosos, després el va avançar i li va tancar el pas amb un cop de volant. Aquest comportament va obligar el taxista i la resta de conductors de la via a frenar de cop.

Tot seguit, els detinguts van baixar del vehicle, van increpar el conductor del taxi, el van agredir donant-li cops de puny i puntades de peu i el van tirar a terra. Els presumptes autors també li van robar la recaptació i el seu mòbil personal. Abans de fugir, un dels agressors va treure la matrícula del seu vehicle per dificultar la seva identificació.

Investigació i detenció

Després d’aquest succés, els Mossos van obrir una investigació per aclarir els fets, identificar, localitzar i detenir els autors del robatori. Els investigats, dos dels quals tenien antecedents per tràfic de drogues, utilitzaven una persona del seu entorn com a titular dels vehicles d’alta gamma, presumptament adquirits amb diners procedents d’activitats il·lícites i amb els quals cometien els fets delictius.

Un cop identificats els presumptes autors dels fet, com que ja es disposava de prou indicis per acreditar la seva activitat delictiva, el 17 d’abril es va dur a terme un dispositiu policial de localització i detenció dels investigats. Els agents van portar a terme tres entrades i indagacions simultànies en domicilis de la localitat de Gavà, en els quals es van intervenir peces de roba utilitzada pels autors en el moment dels fets, 41.000 euros en metàl·lic i 1,5 quilos de cabdells de marihuana secs, ja aptes per a la seva distribució al mercat negre.

També se’n van intervenir diversos mòbils i dos vehicles d’alta gamma, un dels quals era el que van utilitzar al robatori violent, ja que la matrícula posterior presentava danys compatibles amb el fet d’haver sigut arrencada.

En un dels domicilis, els investigadors van localitzar una instal·lació preparada per al cultiu de marihuana de manera intensiva, amb llums, extractors i altres eines de pesatge i distribució de droga. Els policies van constatar, també, que tenien la llum punxada.

Notícies relacionades

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial el 19 d’abril i el jutge va decretar posar-los en llibertat amb càrrecs.

Aquesta notícia s’ha donat a conèixer poc després que un altre taxista de Barcelona patís un altre intent d’atracament, fallit, en el seu cas. Un grup de joves va intentar punxar-li els pneumàtics per robar-li, tallant-li prèviament el pas amb una cinta. Els Mossos d’Esquadra han confirmat a aquest diari que els autors d’aquests dos fets són diferents grups de persones.