Circulació

Obres del tramvia al passeig de Sant Joan de Barcelona: afectacions al trànsit i carrers tallats

Ja han començat les tasques per col·locar les vies a la rotonda de la plaça del Mossèn Jacint Verdaguer

Obres del tramvia al passeig de Sant Joan de Barcelona: afectacions al trànsit i carrers tallats

Ajuntament de Barcelona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns a la nit han començat les obres per col·locar les vies del tramvia de Barcelona a la rotonda de la plaça del Mossèn Jacint Verdaguer, cosa que provocarà talls de trànsit en aquesta plaça del passeig de Sant Joan en els dos sentits (mar i muntanya). El tall es farà entre el carrer de València i el carrer de Mallorca, sense afectar cap dels dos.

Les actuacions s’allargaran fins al 26 de juny, i afectarà els encreuaments de l’avinguda Diagonal amb el passeig de Sant Joan (costat Besòs) i el lateral de l’avinguda Diagonal amb aquest passeig. L’accés als guals i serveis dels trams afectats es farà en doble sentit.

Afectacions al trànsit

La connexió per a vehicles del passeig de Sant Joan, a l’altura de la Diagonal, quedarà tallada i els vehicles hauran de desviar-se per Roger de Flor, en sentit ascendent, i per Bailèn, en sentit descendent.

En sentit pujada, la circulació s’haurà de fer amb gir obligatori pel carrer València, per agafar posteriorment els carrers de Roger de Flor i Mallorca, i fer la incorporació al passeig de Sant Joan. En sentit baixada, el trànsit es desviarà amb gir obligatori pel passeig de Sant Joan-Mallorca, per després agafar els carrers Bailèn i València i reincorporar-se finalment al passeig de Sant Joan. Això implicarà l’ocupació del carril esquerre del carrer de Mallorca entorn de la plaça, de manera que aquesta quedarà amb tres carrils de circulació.

Circulació d’autobusos

Les obres també afectaran la circulació de les línies d’autobús que circulen entorn de la plaça del Mossèn Jacint Verdaguer. Concretament, les línies 6, 19, D50, V19, N1 i N4, que faran la mateixa desviació que els vehicles.

En sentit pujada, s’anul·larà la parada 1138 (p. de Sant Joan-València) i aquesta es farà en el número 1128 (València entre p. de Sant Joan i Roger de Flor). En sentit baixada, quedarà fora de servei la parada 1492 (p.Sant Joan-pl. Mossèn Jacint Verdaguer) i s’habilitarà una nova parada al tram del carrer de València entre el carrer de Roger de Flor i el passeig de Sant Joan costat Llobregat. La circulació de bicicletes també quedarà modificada en aquests trams.

Les obres del tramvia

Notícies relacionades

Aquesta és una actuació més que s’emmarca dins les tasques per connectar el tramvia per la Diagonal, que per ara es troben al final de la fase 1, en què el TRAM arribarà des de les Glòries fins a Verdaguer, amb la creació de tres noves parades: Monumental, Sicília i Verdaguer, que haurien d’entrar en funcionament aquest 2023.

La segona fase, que segons les previsions finalitzarà el 2026, suposarà la connexió des de Verdaguer fins a Francesc Macià amb la creació de tres estacions més: Diagonal/Cinc d’Oros, Balmes i Casanova.

/