Petició denegada

La Generalitat descarta la reunió que Barcelona va demanar per limitar l’arribada de creuers

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme revela la negativa, que el Govern atribueix a una altra trobada que ja hi ha prevista pel port amb el consistori

La Generalitat descarta la reunió que Barcelona va demanar per limitar l’arribada de creuers
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat aquest dijous que la Generalitat ha descartat fer la reunió que l’Ajuntament de Barcelona ha sol·licitat per abordar la possible limitació d’arribada de creuers a la capital catalana.

Sanz ha recordat que ella mateixa va escriure al Govern català perquè es reunís la comissió creada per a aquesta qüestió veient que la temporada alta de creuers, de maig a octubre, està a punt de començar.

La resposta

La regidora ha subratllat que Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya en el seu conjunt necessiten aquesta limitació, però ha revelat que l’Executiu català ha respost amb una negativa, en una missiva de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. 

«Rebem una resposta en què ens diuen que no convocaran aquesta trobada perquè no ho consideren necessari, perquè ja n’hi ha una altra de prevista pel Port de Barcelona», ha explicat Sanz. Aquest nou àmbit de reunió, del qual el president del port, Lluís Salvadó, ha informat el consistori, està plantejat sobre la sostenibilitat dels creuers i està previst que hi participin les empreses del sector, que explicaran quines mesures i innovacions apliquen per garantir aquesta sostenibilitat.

Debat amb la ciutat

Notícies relacionades

«No ens serveix, ni de bon tros», ha dit Sanz sobre aquesta reunió, que ha qualificat d’«espai de perfil tècnic». La ciutat, ha prosseguit, reclama al Govern català, «no al port», que restableixi un espai de debat amb la ciutat en què també hi hagi l’Estat, ja que també integra el consell d’administració del Port de Barcelona.

Al maig, ha advertit Sanz, arribaran 400.000 creueristes a la capital catalana: «Això genera un problema de convivència. Ja hi ha hagut una forta recuperació del sector del turisme. De la mateixa manera que hi ha un PEUAT (regulació hotelera), la reducció a zero dels pisos turístics il·legals, és indispensable que la Generalitat faci el mateix i impulsi mesures que limitin el turisme que no deixa beneficis econòmics i genera molèsties», ha dit sobre els creuers. «Que no se’n rentin les mans», ha afirmat sobre el Govern de Pere Aragonès.