Acció contra la pressió turística

Quan el parc Güell «és» al Tibidabo: falses indicacions per confondre els turistes a Barcelona

Una acció veïnal contra la massificació del parc obliga l’ajuntament a tapar falsos senyals

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Alguns carrers del barri barceloní de Vallcarca, on s’ubica el popular parc Güell, s’han despertat aquests dies amb falses indicacions cap al parc que, en realitat, pretenen confondre els turistes per desviar-los al Tibidabo.

Es tracta de pintades amb esprai negre sobre façanes i parets que operen com a acció reivindicativa de veïns de la zona que protesten contra la massificació turística que atrau el famós parc, obra de Gaudí.

Malgrat que des dels servei de neteja de l’Ajuntament de Barcelona ja s’ha procedit a tapar diverses d’aquestes pintades, es mantenen encara algunes com les que es mostren a la sortida del metro de Vallcarca (L3) o al carrer Maignon, tal com ha comprovat aquest diari.

«Tots els camins porten al parc Güell»

A les xarxes socials, diversos usuaris han fet jocoses referències a les «indicacions trampa» cap al parc Güell amb lemes com «tots els camins porten al parc Güell».

Barcelona ha reduït a la meitat els visitants del parc Güell, després que durant la pandèmia es decidís ampliar l’espai d’accés regulat. Mentre que abans el parc rebia al voltant de 9 milions de visitants a l’any, dels quals només pagaven entrada uns 3,5 milions, el 2022 l’han visitat en total 4,65 milions de persones, però d’aquestes  4,2 ho han fet pagant entrada.

Notícies relacionades

Segons va explicar al març el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, això respon a una estratègia implementada a partir del 2020 per reduir la pressió turística al parc.

Específicament, es va perimetrar i es va ampliar l’espai de pagament, passant d’1,7 hectàrees a 12 hectàrees, i també es va començar a promocionar l’ús veïnal del parc de manera gratuïta.