Festivitat religiosa

Setmana Santa a Barcelona 2023: recorregut i horari de les principals processons i viacrucis

La capital catalana acull diversos actes al voltant d’aquesta festa

Setmana Santa a Barcelona 2023: recorregut i horari de les principals processons i viacrucis

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per Setmana Santa, Barcelona, igual com moltes altres ciutats, acull una sèrie actes, processons i celebracions al voltant d’aquesta festa religiosa. En aquesta ocasió, la Setmana Santa 2023 comença diumenge 2 d’abril (Diumenge de Rams) i acaba el 10 d’abril (Dilluns de Pasqua).

Algunes de les principals processons que tindran lloc a la capital catalana aquestes dates són les següents:

Diumenge de Rams (2 d’abril)

Pas de la Burreta

El pas de la Burreta sortirà a les deu del matí de la parròquia de Sant Agustí (plaça de Sant Agustí, 2). L’organitza la Hermandad y Cofradía de Jesús del Gran Poder y María Santísima Esperanza Macarena de Barcelona.

Processó de la Bona Mort

La processó de la Bona Mort tindrà lloc de sis de la tarda a nou del vespre. Començarà i acabarà a la parròquia Major de Santa Anna (carrer de Santa Anna, 29). L’organitza la Congregació del Crist de la Bona Mort.

Dijous Sant (6 d’abril)

Viacrucis de la Sang

El viacrucis de la Sang sortirà a les sis de la tarda de la basílica de Santa Maria del Pi (plaça del Pi, 7). L’organitza la Reial i Il·lustre Arxiconfraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

Divendres Sant (7 d’abril)

Processó de la Virgen de les Angustias

La Cofradía de Nuestra Señora de las Angustias de Barcelona lluirà aquesta Setmana Santa el seu nou pas, un fet que es pot considerar inèdit, ja que feia 17 anys que la capital catalana no n’estrena un.

Notícies relacionades

Sortirà a les set de la tarda de l’església de Sant Jaume (carrer de Ferran, 28) i desfilarà pels carrers del barri Gòtic fins a les onze de la nit. A meitat de recorregut, a les nou del vespre, hi ha prevista la recepció del cardenal Joan Josep Omella a les portes de la catedral de Barcelona.

Processó del Gran Poder – la Macarena

L’Hermandad y Cofradía de Jesús del Gran Poder y María Santísima Esperanza Macarena de Barcelona també organitza la seva processó de Divendres Sant de cinc de la tarda a onze de la nit. Comença i acaba a la parròquia de Sant Agustí (plaça de Sant Agustí, 2).