Eleccions municipals

García-Bragado, assessor de campanya de Collboni després de menysprear Ernest Maragall

L’extinent d’alcaldia forma part d’un consell presidit per Jordi Hereu que aconsella l’alcaldable del PSC

García-Bragado, assessor de campanya de Collboni després de menysprear Ernest Maragall

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si en alguna cosa coincideixen tots els observadors en aquests moments és que la campanya d’Ernest Maragall és la més ferida entre les candidatures considerades amb capacitat per guanyar les eleccions municipals del 28 de maig. ERC no ha tingut una gran arrencada de precampanya, i potser la ferida més visible sigui la desbandada d’algunes de les personalitats que el partit va anunciar que recolzaven Maragall com a alcaldable i que després van desmentir que així fos.

Entre els que van negar haver donat aquest suport destacava una persona, l’advocat i extinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona Ramon García-Bragado, que va asseverar a aquest diari que s’havia utilitzat el seu nom sense el seu consentiment i va precisar: «Ho sento perquè soc amic de l’Ernest, però en cap cas he recolzat la candidatura».

El consell

El fet és que, amistats a part, García-Bragado no només no recolza la candidatura d’ERC sinó que és assessor d’una altra llista, la de l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni. Cosa que és coherent amb la trajectòria política de Bragado, que va ser tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Infraestructures, Vivenda i Règim Interior amb Jordi Hereu com a alcalde, si bé va figurar en la seva llista electoral del 2007 com a independent.

García-Bragado és simpatitzant del PSC, però continua sense ser militant. És un dels prop de 50 integrants del consell assessor de Collboni, presidit per Hereu i que ha fet reunions al febrer i al març, algunes amb el candidat i d’altres sense. Han formulat propostes i han parlat del programa electoral. Almenys sis trobades han sigut sectorials, centrades, respectivament, en vivenda, ocupació, mobilitat, i esports.

Notícies relacionades

Part del consell s’ha reunit aquest dijous per fer balanç del debatut i treballar en conclusions que seran tingudes en compte en la convenció municipal que el PSC celebra des de divendres a la tarda fins a dissabte.

Integrants

A part del mateix García-Bragado i d’Hereu, integren el consell assessor figures vinculades amb diversos àmbits, en alguns casos amb una trajectòria coneguda com dirigents del PSC, com Jordi Tudela, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat; Carolina Homar, excap d’Acció Social de la Generalitat de Catalunya; Enrique Rovira-Beleta, arquitecte expert en accessibilitat; Carles Conill, director de serveis de Mobilitat Sostenible a l’AMB; Assumpta Escarp, vicepresidenta segona de la Mesa del Parlament, i Joan Torres, extinent d’alcaldia de Via Pública, entre d’altres.