Eleccions municipals

Maragall confia que ERC remunti a Barcelona: «Estem en condicions de tornar a guanyar»

La número dos dels republicans, Elisenda Alamany, acusa Trias de voler «vendre» la ciutat i Colau d’haver-la «tancat»

Maragall confia que ERC remunti a Barcelona: «Estem en condicions de tornar a guanyar»

ERC

2
Es llegeix en minuts
ACN

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha defensat que la regidora Elisenda Alamany repeteixi com a número dos tot i que les últimes enquestes el situen en tercera posició. «Estem en condicions de tornar a guanyar», ha afirmat Maragall, que va guanyar els últims comicis municipals, si bé els pactes postelectorals els van vetar l’accés a la cadira que va tornar a ocupar Ada Colau.

Amb Alamany i Ester Capella, que serà la número tres, Maragall ha presentat aquest dimecres la seva aposta electoral: «Estic convençut que és el millor equip». Actual delegada del Govern a Madrid, Capella veu «perfectament assumible» fer campanya a Barcelona i continuar exercint de representant de la Generalitat a la capital d’Espanya.

L’exconsellera de Justícia no ha volgut avançar si deixarà o no el càrrec una vegada hagin passat les eleccions. «Quan hagi de prendre les decisions, les prendrem», s’ha limitat a dir.

Contra Trias i contra Colau

Per la seva banda, Alamany ha agraït a Maragall que hagi tornat a confiar en ella com a número dos i ha defensat que la candidatura d’ERC a Barcelona és «l’única que no té un llegat de com està la ciutat ara». «El 2015 Barcelona va dir que no volia Trias i el 2019 que no volia Colau. L’única opció d’alcaldia per establir les bases d’un nou futur és ERC», ha reivindicat.

Alamany ha acusat el candidat de Junts i exalcalde, Xavier Trias, de voler «vendre» la ciutat i Colau d’haver-la «tancat». Així, va assegurar que ERC és el partit que pot fer «brillar més» Barcelona.

«Panorama obert»

Maragall atalaia un «panorama obert» en les municipals de Barcelona, en què els comuns, Junts, el PSC i ERC competeixen de prop entre ells per imposar-se. El republicà ha recalcat que «només» els republicans poden oferir la «suma multiplicadora» que suposaria governar a Barcelona i a Catalunya. En aquest sentit, ha aprofitat per recriminar a Xavier Trias que el seu partit no votés a favor dels pressupostos de la Generalitat.

Notícies relacionades

Tot i que les últimes enquestes el situen per darrere de Colau i Trias, el candidat d’ERC no veu «cap raó» per no poder revalidar l’èxit electoral del 2019 i intentar governar. «La definició d’alternatives ho demostrarà», ha remarcat.

Maragall acabarà de confeccionar la llista en les «pròximes setmanes». Ha afirmat que pretén «afegir valor, ambició i projecció» a la seva candidatura. Ha reivindicat «la triple E», dels noms d’Ernest, Elisenda i Ester dels tres primers candidats de la llista. «Significa èxit, empenta i esperança», ha interpretat l’alcaldable.