Seguretat

El Tram instal·la càmeres de reconeixement facial per detectar distraccions de conductors

El tramvia de Barcelona és el «primer sistema ferroviari de la Unió Europea» que compta amb aquesta mesura de seguretat

El Tram instal·la càmeres de reconeixement facial per detectar distraccions de conductors

Pere Batlle

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tram de Barcelona ha implementat en tots els seus combois un sistema «innovador» de monitoratge de l’estat dels conductors per evitar accidents, capaç de detectar si el conductor pateix alguna alteració que podria provocar un accident.

És un sistema de reconeixement facial amb una càmera instal·lada a la cabina de conducció que detecta la fatiga i les distraccions del conductor, ha informat Tram en un comunicat aquest dijous.

Si detecta alguna anomalia, el sistema emet un avís visual amb una pantalla i un altre sonor per cridar l’atenció del treballador, i també informa el Centre de Control de Tram, que pot activar un contacte amb la cabina del conductor per saber si està bé o necessita un relleu.

Notícies relacionades

El projecte es va posar en marxa el 2022 amb una prova pilot de gairebé un any, en el pla de millora contínua de la seguretat de Tram, i «arran de l’èxit» s’ha implementat als 41 tramvies de l’empresa.

D’aquesta manera, el Tram de Barcelona es converteix en el «primer sistema ferroviari de la Unió Europea» que compta amb aquesta mesura de seguretat, per al personal i per als usuaris, que complementa el sistema de seguretat conegut com a ‘home mort’.