Mobilitat

El taxi de Barcelona descarta anar a la vaga durant el Mobile World Congress 2023

El Parlament acordarà blindar el sector amb més restriccions per a empreses d’intermediació com Free Now

El taxi de Barcelona descarta anar a la vaga durant el Mobile World Congress 2023

Carlos Márquez Daniel

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No hi haurà aturada del taxi durant el Mobile World Congress 2023. Però això no vol dir que el taxi enterri la destral de guerra. El gremi ha celebrat aquest dijous una assemblea en la qual havien de decidir si la seva batalla contra les VTC i les empreses d’intermediació com Free Now s’havia de traslladar a la fira dels mòbils. Però no passarà, perquè, segons l’opinió de les associacions que lideren el sector, l’Administració està fent el correcte per protegir la seva professió. Així doncs, durant el MWC ni el metro ni el bus ni el taxi aniran a la vaga.

Notícies relacionades

Tito Álvarez, portaveu d’Élite Taxi, ha detallat les raons que han portat a aquesta pau temporal. El Parlament aprovarà en els pròxims dies una sèrie de mesures que modificaran tant la llei del Taxi del 2003 com el decret que regula les VTC aprovat el juliol de 2022, que va suposar una sentència de mort per a empreses com Uber i Cabify.

Entre altres coses, companyies com Free Now que tenen seu fiscal en un altre país hauran d’obrir seu al nostre país si volen continuar operant. També se’ls obligarà a complir la tarifa vigent del taxi, amb la qual cosa no podran aplicar descomptes o bonificacions, i tampoc podran imposar suplements que no contemplin la llista de preus establerta per l’Institut Metropolità del Taxi.