Celebració d’hivern

Compte enrere (amb activitats) de les festes de Santa Eulàlia a Barcelona

A partir del dia 4, el centre de Barcelona escalfarà motors de cara a la celebració oficial que comença el 10

Compte enrere (amb activitats) de les festes de Santa Eulàlia a Barcelona

ICUB

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El compte enrere de les festes de Santa Eulàlia 2023, que aquest any arriben al seu 40è aniversari animant el centre de Barcelona en ple hivern, portarà diverses activitats que serviran de preescalfament a partir d’aquest dissabte 4 de febrer. Les festes oficials se celebren del 10 al 12 amb una atapeïda agenda, però prèviament hi haurà diverses excuses per submergir-se en la celebració, en la qual participen grups de música, espectacle, ball i foc de diversos barris.

Segons ha anunciat l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l’activitat s’iniciarà amb l’obertura de les dues exposicions vinculades a l’imaginari festiu. Un any més, les ‘Laies’ s’exposaran al Palau de la Virreina (del 4 a l’11 de febrer, de 10 a 20 hores) i els gegants infantils al Pati Manning de la Casa de la Caritat (del 4 al 10 de febrer, de 10 a 20 hores). La mostra d’aquests últims s’inaugurarà dissabte a les sis de la tarda amb un concert de La Nota Grallera.

D’altra banda, el dimecres 8 de febrer a les 19.30 hores es presentarà a la Virreina ‘Barcelona gegantera’, «una catalogació multimèdia, en format de llibre i de web, de tots els gegants i gegantes de la ciutat amb entrevistes i tots els balls propis de cada colla». Serà el tret de sortida a les celebracions dels 600 anys dels Gegants de la Ciutat.

Aquest any, el Pregó dels Nens serà divendres 10 a les 10 del matí, amb la participació posterior dels gegants infantils i d’escola, les colles de diables infantils, els esbarts i les bèsties més petites. Una mobilització de cultura popular que estarà liderada per la gegantona Laia, que aquest any celebra 25 anys, convertida ja en símbol local.

Color al carrer

Notícies relacionades

Les celebracions de les festes d’hivern de la ciutat (el programa del qual ja va avançar aquest diari) continuaran amb la primera sortida de l’any del seguici popular, els gegants, les puntaires, els Falcons de Barcelona, les colles bastoneres, els cors de Clavé amb ‘Clavé in love’, l’audició del Carilló del Palau de la Generalitat, el correfoc i el correfoc infantil, les sardanes, el cant coral i diverses novetats, com el concert-ball de festa major organitzat pel Tradicionàrius (dissabte 11 a les 21 hores), que comptarà amb els grups Riu X i Todos los Gatos son Pardos. Durant el cap de setmana també s’ha programat la ‘ruta eulalienca’, que obrirà inscripcions dilluns 6 de febrer. El diumenge 12, les ‘laies’ desfilaran per la ciutat i tindrà lloc la festa castellera, que serà la primera ocasió de l’any per veure juntes les vuit colles de la ciutat.

També torna la Lali Jove, la programació de les festes de Santa Eulàlia dirgida als més joves. Tindrà lloc dissabte 11 al Moll de la Fusta des de les 17 hores, amb diverses activitats i tallers simultanis organitzats per associacions juvenils de Barcelona.