Polèmica

Jueus espanyols rebutgen la «suspensió temporal» de Barcelona amb Israel i acusen Colau d’antisemitisme sofisticat

Jueus espanyols rebutgen la «suspensió temporal» de Barcelona amb Israel i acusen Colau d’antisemitisme sofisticat
1
Es llegeix en minuts

La Federació de Comunitats Jueves d’Espanya (FCJE) ha rebutjat l’anunci de l’Ajuntament de Barcelona que ha decretat aquest dimecres la «suspensió temporal» de relacions amb l’Estat d’Israel i amb totes les seves institucions, inclòs l’agermanament amb la ciutat de Tel Aviv, i ha acusat l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, d’«antisemitisme sofisticat».

Així ho ha expressat la FCJE en un comunicat després que Colau hagi enviat una carta al primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, per decretar aquesta suspensió de relacions en la recepció a les entitats impulsores de la iniciativa ciutadana de suport al poble palestí ‘Barcelona amb l’apartheid NO, Barcelona amb els drets humans SÍ’.

Segons denuncia la federació, en les últimes setmanes ha anat creixent la «pressió» al voltant de les comunitats jueves amb aquesta campanya de l’Ajuntament de Barcelona i considera que el que passa a Tel Aviv o Israel pot «suscitar diferents opinions igual com qualsevol altre país o ciutat».

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

«Veiem amb summa preocupació com només a una única ciutat, a un únic país del món, se li qüestionen les seves accions i la seva legitimitat», ha dit el comunicat.

En paraules de la FCJE, es dona la circumstància que Israel «és l’únic país jueu del món». «Per això, al nostre entendre, aquesta decisió no té a veure ni amb la política ni amb els drets humans ni amb la pau. Això té un nom i es diu ‘antisemitisme sofisticat’», ha denunciat.

Notícies relacionades

Així, ha apel·lat els ciutadans de Barcelona a continuar treballant per la convivència i contra l’antisemitisme «en qualsevol de les formes en què es manifesti».

Segons l’alcaldessa de Barcelona, «s’ha de fer un gest contundent per convidar a treballar per la pau. En aquest sentit fem aquesta suspensió de relacions amb l’Estat d’Israel, que confiem que sigui temporal», ha dit.

Temes:

Ada Colau Israel