Eleccions municipals

L’exregidor Koldo Blanco irromp a les primàries de Cs a Barcelona

Desafia la designació d’Anna Grau, presentada com a alcaldable pel president del grup parlamentari Carlos Carrizosa

L’exregidor Koldo Blanco irromp a les primàries de Cs a Barcelona

Julio Carbó

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un anunci d’última hora anima la designació d’alcaldable de Ciutadans (Cs) a Barcelona. L’exregidor Koldo Blanco, que va exercir en el consistori durant el mandat de Carina Mejías al capdavant dels taronges, es postula ara com a alcaldable a les primàries del partit. Irromp així com a inesperada competència per a la ratificació de la diputada Anna Grau com a nova aspirant a l’alcaldia de la capital.

Notícies relacionades

Blanco va anunciar la seva intenció de presentar-se amb un missatge a les xarxes socials aquest dissabte. «Barcelona és important per a Ciutadans. És on vam néixer i on vam aconseguir els nostres primers tres diputats», va apuntar a Twitter. Ara els dos precandidats han d’obtenir l’aval d’un mínim del 15% dels militants a la ciutat per poder aspirar a la votació final de les primàries, ha indicat el partit en una nota aquest dilluns. La votació de les bases tindrà lloc els dies 15 i 16 de febrer.

Blanco se situa com a candidat dels sectors crítics amb l’actual direcció del partit a Catalunya. Es dona el cas que Koldo Blanco va ser regidor en la mateixa etapa que va entrar al consistori Paco Sierra, que aquesta tardor ha protagonitzat un dur enfrontament amb la direcció, que li va obrir un expedient d’expulsió. Per contra, a Anna Grau la va presentar com a alcaldable Carlos Carrizosa, president del grup parlamentari i integrant del nucli dur de la directiva de Cs.

Temes:

Ciutadans