Partícules

Activat un avís preventiu per contaminació a la conurbació de Barcelona

Activat un avís preventiu per contaminació a la conurbació de Barcelona

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha activat aquest dijous un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) als 40 municipis que formen la zona de protecció especial (ZPE) de l’ambient atmosfèric de la conurbació de Barcelona.

 La mitjana diària dels nivells de PM10 dimecres va ser superior al valor de 50 micrograms per metre cúbic a dos punts de mesura de la contaminació atmosfèrica, l’estació de l’Eixample i la de Mollet del Vallès, ha informat el departament en un comunicat.

 La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i que es podria superar el valor diari de 50 micrograms per metre cúbic durant aquest dijous, ja que es preveu que les condicions de dispersió no millorin significativament per l’estabilitat atmosfèrica.

 La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment exhaustiu dels nivells i valorarà diàriament si cal mantenir l’avís preventiu, activar un episodi per contaminació o desactivar l’avís.

Municipis afectats

Notícies relacionades

 Els municipis de la ZPE són Badalona, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Vicenç dels Horts.

 També en formen part Viladecans, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès i Sant Fost de Campsentelles.

Temes:

Contaminació