Precampanya electoral

Trias carrega contra Ada Colau: «A veure si la fem fora d’una vegada»

  • L’alcaldable de Junts afirma que l’han «pressionat» per presentar-se i batre l’alcaldessa, a qui acusa de sumir Barcelona en una pèrdua de lideratge

Trias carrega contra Ada Colau: «A veure si la fem fora d’una vegada»

MARTA PÉREZ / EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exalcalde de Barcelona i candidat de Junts a reprendre el càrrec, Xavier Trias, ha carregat contra la seva successora i rival en les pròximes eleccions municipals, Ada Colau, en un míting a Sant Cugat del Vallès. «Em deien que ‘hem de fer fora Colau’. Doncs a veure si fem fora Colau d’una vegada», ha expressat el nacionalista, amb referència a la candidata de Barcelona en Comú, informa l’ACN.

En presència del secretari general de Junts, Jordi Turull, Trias ha assegurat que molta gent l’ha «pressionat» perquè fes el pas per presentar-se de nou, després d’haver-se retirat de la vida política. Al seu torn, ha opinat que la capital catalana «ha perdut lideratge», una impressió que ha lamentat.

Al seu torn, l’exalcalde ha afirmat que li fa «il·lusió» ajudar a «consolidar» Junts com «un partit fort». En aquest sentit, s’ha ofert a ajudar «al màxim» per consolidar la formació, si bé ha recalcat que se centra a guanyar en els comicis del 28 de maig. El candidat va pregar aquest dissabte, durant la convenció de la força independentista a Girona, que la formació s’enforteixi i «no faci tonteries» per aconseguir batre Colau a les urnes.

Trias ha afirmat que Barcelona continua sent un «referent important», però ha advertit que, si continua amb Colau a l’alcaldia, la ciutat en sortirà perdent: «Era una ciutat admirada. Però hem perdut tan lideratge que l’alcaldessa no parla ni amb Sant Cugat. Això és un disbarat», ha apuntat.

El debat de la B-40

Turull i Trias han participat en la presentació del cap de llista a Sant Cugat, Josep Maria Vallès. El municipi va ser feu durant anys de l’extinta CiU, fins que ERC va arrabassar l’alcaldia als postconvergents coalitzant-se amb el PSC i la CUP. L’actual alcaldessa és la republicana Mireia Ingla.

Notícies relacionades

D’altra banda, Turull ha instat ERC per tal que «aclareixi on vol portar el país». En aquest sentit, ha afirmat que no s’entén si els republicans defensen o no la B-40, la carretera orbital pendent de completar entre Terrassa i Sabadell que el PSC ha imposat com a condició per aprovar els pressupostos de la Generalitat.

«Si estan en un despatx la vol, i si estan fora del despatx no la vol. És un embolic», ha manifestat el dirigent. Turull ha ironitzat sobre l’acord de claredat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha proposat com a via per consensuar un referèndum d’autodeterminació amb Madrid. El secretari general de Junts ha remarcat que hi ha partits que «haurien d’aclarir» cap a on volen portar el país, i en concret si volen o no la Ronda del Vallès.