Precampanya electoral

Maragall ataca Trias a Barcelona: «Alguns creen projectes per recuperar partits»

  • L’alcadable d’ERC carrega contra el candidat de Junts i veu esgotats el PSC i els comuns davant les municipals

Maragall ataca Trias a Barcelona: «Alguns creen projectes per recuperar partits»

Carola López

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha defensat la seva candidatura en les eleccions municipals davant els que «creen projectes per recuperar partits», en al·lusió implícita a l’alcaldable de Junts, Xavier Trias. «Hi ha qui es presenta per culpa de. Nosaltres ens presentem gràcies a molta gent, començant pels barcelonins i ERC. Alguns creen projectes per recuperar partits. Nosaltres volem tornar a guanyar per la ciutat i la seva gent», ha exclamat en la seva intervenció en el 29è congrés d’ERC, que aquest dissabte celebra a Lleida.

Maragall ha manifestat que es presenta per convicció i no per obligació. A més, ha considerat que ha arribat l’hora que els republicans es posin al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona, després de recordar que això no va ser possible en els comicis del 2019. «Farem de Barcelona la capital que Catalunya necessita», ha afirmat Maragall, que ha defensat que ERC és una opció transformadora i necessària.

I tot això, segons ell, en un context en què «el socialisme europeu, espanyol i català es desplaça cap a la dreta, una cosa que es constata cada dia, també en el debat de pressupostos». «És una evidència que ells mateixos pregonen, sense gaires disfresses ni vergonya. I l’altra esquerra s’ha mostrat incapaç de superar els seus propis dogmatismes», ha criticat en referència velada a l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, a l’assegurar que això es constata a Barcelona.

Notícies relacionades

Per això, ha erigit ERC com a «força aglutinant» de l’esquerra davant el PSC i els comuns perquè, segons el seu parer, representa un projecte transformador, progressista i que prioritza l’interès general dels ciutadans. Maragall ha assegurat que ERC no vol una Barcelona «aparador ni una ciutat franquícia sotmesa a interessos» externs, sinó una capital que recuperi l’ambició, l’orgull i que sigui la millor ciutat per viure.

A més, ha afirmat que la resta de municipis de Catalunya necessiten que Barcelona sigui la «referència per a la nova xarxa urbana de país», també a escala europea. Maragall ha erigit ERC com a alternativa davant els models caducs dels que volen que no canviï res, en les seves paraules.